Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dostala prednosť pred Saganom a spol. Rodím, vysvetľovala šoférka

Diváci v uliciach Knurówa nedočkavo čakali pelotón cyklistov, miesto nich sa koridorom pre účastníkom pretekov Okolo Poľska rútil renault s policajtom za volantom a dvoma pasažierkami. Dôvod bláznivého i nebezpečného momentu? Jedna zo žien totiž začala rodiť.

04.08.2017 08:00
debata (2)

Ako informovala televízia TVN 24, k policajtom na križovatke dvoch ulíc, ktorí strážili trasu pretekov, dorazil renault s dvoma ženami. „Musím do nemocnice, práve rodím,“ vysvetľovala šoférka.

„Nebolo to ľahké, ale okamžite som sa rozhodol, že ideme,“ povedal pre TVN 24 policajt Piotr Wawrzyniak, hoci jeho primárnou úlohou bolo strážiť, aby žiadne auto nevošlo na trať pretekov, obzvlášť, keď pelotón mal prísť každú chvíľu.

Šoférka do toho ešte znervóznela, nedokázala si zapnúť bezpečnostný pás a zhasol jej motor. „Poprosil som ženu, aby si presadla na zadné sedadlo, a vysielačkou som požiadal kolegov, aby umožnili prejazd auta, ktoré som riadil,“ pokračoval Wawrzyniak a dodal:

„Bál som sa, že na trať sa v tom momente dostanú pretekári. A tiež som mal obavy, že mi pasažierka porodí v aute a že to nezvládnem. Každopádne, v rovnakej situácii by som opäť urobil to isté.“

Cez Knurów išiel pelotón Okolo Poľska v utorkovej štvrtej etape, ktorú vyhral Austrálčan Caleb Ewan. Peter Sagan skončil tretí.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Okolo Poľska