Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Saganovi pribudnú do tímu zaujímavé mená. Aj britský šampión zo Sky

Britský niekdajší cyklistický šampión Peter Kennaugh podpísal zmluvu na dva roky s tímom Bora-Hansgrohe, kde pôsobí početná slovenská skupina na čele s dvojnásobným majstrom sveta Petrom Saganom.

01.08.2017 15:21
Peter Kennaugh Foto: ,
Peter Kennaugh.
debata

Kennaugh predtým sedem rokov strávil v elitnom britskom tíme Sky. Na dvojročné obdobie sa nemeckému tímu upísal aj taliansky cyklista Daniel Oss, naposledy predtým odvádzajúci skvelé služby vo farbách BMC Racing. Obom začnú plynúť nové kontrakty počnúc začiatkom sezóny 2018.

Kennaugh má byť lídrom najmä v kratších etapových pretekoch. „Peter odviedol skvelú prácu v minulosti pre Sky, bol niekoľkokrát členom víťazného tímu na Tour de France,“ povedal tímový manažér Bora-Hansgrohe Ralph Denk.

„Myslíme si, že má stále potenciál zlepšovať sa ako pretekár. Silný v kopcoch, rýchly aj na rovine, mal by byť schopný vyhrať nejaké etapové preteky. V tomto smere ho budeme podporovať. Na budúci rok pôjde do týždňových pretekov ako náš líder,“ doplnil Denk.

„Bol som vzrušený z podpisu pre Bora-Hansgrohe. Je to veľká príležitosť pre mňa, nová kapitola v kariére v tíme s obrovským potenciálom. Zároveň chcem vysloviť vďaku všetkým pretekárom a členom realizačného tímu, s ktorými som pracoval v Sky,“ povedal 28-ročný britský jazdec.

V aktuálnej sezóne Kennaugh vyhral etapu na pretekoch Critérium du Dauphiné, vlani mal na sebe dres vedúceho pretekára na záverečnom podujatí Grand Tour Vuelta a Espaňa, Ešte predtým vyhral preteky Great Ocean Road Race 2014 a tiež triumfoval na Okolo Rakúska. Kennaugh je britským cyklistickým šampiónom na ceste z rokov 2014 a 2015. Bol súčasťou britského tímu v stíhacích pretekoch v dráhovej cyklistike, ktorý získal zlato na olympijských hrách 2012 v Londýne a na MS v tom istom roku.

Daniel Oss (30) bol jedným z najlepších domestikov Grega van Avermaeta v tíme BMC Racing a aj jeho zásluhou skvelý Belgičan v tomto roku ovládol kráľovnú klasík Paríž-Roubaix. Podobné úlohy by mal mať aj v Bora-Hansgrohe.

„Je to veľmi spoľahlivý typ jazdca, ktorý odvádza skvelé výkony počas celej sezóny. Vie aj výborne pracovať pre veľkých lídrov. Kľúčovo s ním rátamena jarné klasiky ako hlavnú pomoc pre Petra Sagana,“ vysvetlil Ralph Denk.

„Po piatich rokoch v BMC sa teším na novú výzvu. Skupinu okolo Ralpha Denka v tíme Bora-Hansgrohe tvoria profesionáli, ktorí neustále zaznamenávajú progres a to ma na tom fascinuje. Som rád, že sa stanem súčasťou ich skvelého tímu,“ skonštatoval Daniel Oss na webe Cyclingnews.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bora-Hansgrohe #Peter Kennaugh #Daniel Oss