Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bora: Čože chcú? Videorozhodcu? Ponúkali sme im analýzu, odmietli nás

Nemecký cyklistický tím Bora-hansgrohe je šokovaný vyhlásením belgického hlavného rozhodcu Philippeho Mariëna, ktorý sa spolupodieľal na vylúčení Petra Sagana z Tour de France.

28.07.2017 21:22
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan.
debata (219)

Belgický komisár vo štvrtok pre denník Het Nieuwsblad vyhlásil, že je za to, aby sa pri pretekoch, špeciálne špurtérskych dojazdoch, používal videorozhodca. – čítajte viac

"Malo by to byť ako vo futbale. Videorozhodca by mal sledovať šprinty v televízii a rozhodnutie by mohol prijať prakticky ihneď. Nie neskôr, ako sa to teraz deje v takýchto prípadoch,“ myslí si Marien. "V súkromí sme sa radili o možnostiach, ktoré sme ale verejne neoznámili. Rozhodnutie bolo napokon len jediné – to o diskvalifikácii Petra Sagana,“ priznal Marien pre špecializovaný web Cyclingnews.

Ralph Denk, manažér Bory, zareagoval na tieto slová do 24 hodín. „Prekvapilo ma to. Keď sme totiž pánovi Mariënovi a jeho kolegom z UCI ponúkali podrobnú videoanalýzu vo vysokom rozlíšení, nezaujímalo ich to,“ vyhlásil Denk.

„Bolo to fundamentálne rozhodnutie, predtým, ako vyriekli ortieľ, sa mali pozrieť na fotografie a videá. Oni sa však spoliehali iba na ľudský zrak. Video je súčasťou aj iných športových odvetví, cyklistika nemôže byť výnimkou,“ poznamenal.

Denk tiež pripomenul, že toto rozhodnutie stálo Boru príliš veľa. „Peter prišiel na Tour vo vynikajúcej forme. Mohol vyhrať oveľa viac, ako iba jednu etapu. Jeho vylúčenie bol úder pod pás pre našich fanúšikov i sponzorov. Zostali zaskočení a dodnes nechápu, čo sa stalo. A my rovnako nie,“ potvrdil Denk.

Ako vzorový príklad pre budúcnosť použil preteky formuly 1. „Pozrite sa na nich, keď dôjde ku kolízii, najprv komunikujú s pilotmi a až potom rozhodujú. Komisári z UCI Petra nikdy neoslovili, ba ani Marka Cavendisha, ktorý bol priamym účastníkom nehody,“ dodal na záver.

219 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tour de France 2017 #Ralph Denk