Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan nejde do Poľska ako líder. Mal by pracovať pre Majku

Slovenský dvojnásobný majster sveta v cestnej cyklistike Peter Sagan neskrýval nadšenie na piatkovej tlačovej konferencii v Krakove pred začiatkom 74. ročníka pretekov Okolo Poľska.

28.07.2017 16:58
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata

Dvadsaťsedemročný člen nemeckého tímu Bora-Hansgrohe zavítal na toto podujatie naposledy pred šiestimi rokmi a odniesol si celkové víťazstvo, čo bolo v tom čase jeho najväčším úspechom v kariére.

Rodák zo Žiliny vtedy triumfoval s náskokom 6 sekúnd pred írskym vrchárom Danielom Martinom, tretí bol s mankom siedmich sekúnd Talian Marco Marcato. Preteky finišovali etapou v Krakove, kde odštartuje tohtoročná edícia.

„V poslednej etape som v šprinte prehral s Marcelom Kittelom, bol som druhý. Bolo to však pre mňa niečo výnimočné, dosiahol som najväčšie víťazstvo v dovtedajšej kariére. Som rád, že tu znovu môžem byť, Poľsko mi chýbalo. Myslím si, že sú pred nami veľmi dobré preteky. Cyklistika je v Poľsku populárna, navyše nie som ďaleko od domova, čo určite pritiahne množstvo slovenských fanúšikov,“ citoval Petra Sagana portál eurosport.onet.pl.

Víťaz ôsmich etáp na Tour de France na poľských cestách zrejme nebude mať ambíciu zopakovať rok 2011, lídrom Bory na celkové poradie by mal byť domáci Rafal Majka. „Nad niečím takým nerozmýšľam. Uvidíme, ako to pôjde, budeme to brať deň po dni,“ dodal Sagan, ktorého bude podporovať aj slovenský tímový kolega Erik Baška. V tíme Bory sú aj Talian Cesare Benedetti, Lotyš Aleksejs Saramotinš a dvaja Rakúšania – Patrik Konrad a Gregor Mühlberger.

Peter Sagan sa do Poľska vrátil aj preto, aby si vyplnil dieru v programe po vylúčení z tohtoročnej Tour de France. Sagana diskvalifikovali 4. júla po štvrtej etape, keď sa v záverečnom špurte vo Vitteli dostal do kontaktu s Markom Cavendishom, ktorý spadol a zlomil si pravú lopatku.

Okolo Poľska 2017 bude pozostávať zo siedmich etáp, štartuje sa v sobotu 29. júla etapou v Krakove, v piatok 4. augusta je na programe záverečný siedmy diel v Tatranskej Bukovine blízko slovenských hraníc.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Okolo Poľska