Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Žiadny úmysel, ale nehoda. Doslova ho vyhodili, povedal o Saganovi Ben Swift

Aj Ben Swift sa zaradil medzi cyklistov či odborníkov, ktorí sa postavili za Petra Sagana v toľko komentovanom incidente z koncovky 4. etapy na 104. ročníku Tour de France.

19.07.2017 15:40
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan pred štartom 4. etapy Tour de France, ktorá bola jeho poslednou v tomto ročníku.
debata (9)

Britský šprintér tímu UAE Emirates tvrdí, že po zhliadnutí záznamu pádu Marka Cavendisha a údajného nečistého či agresívneho šprintu Petra Sagana bolo rozhodnutie jury o vylúčení 27-ročného slovenského lídra tímu Bora-Hansgrohe z pretekov nesprávne.

„Pozrel som si to niekoľkokrát a bola to zložitá situácia. Pomerne málo ľudí sa neskôr sťažovalo, aj preto si myslím, že to bolo zo strany rozhodcov skôr o tom, aby použili Sagana ako prípad či príklad pre niečo. Výrazne tvrdý príklad, oni ho doslova vyhodili z pretekov. Nebol to žiadny úmysel ani zákernosť z jeho strany, bola to preteková nehoda. Aj preto si myslím, že to bolo ťažké rozhodnutie voči Saganovi,“ cituje Bena Swifta portál Cyclingnews.

Swiftovi patríla pred 17. etapou TdF v celkovom poradí 96. priečka, v doterajšom priebehu sa dvakrát zmestil do elitnej desiatky v cieli. V druhej etape skončil siedmy a v jedenástej deviaty.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tour de France 2017