Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan opäť prehovoril: Rozhodcovia urobili veľkú chybu

Slovenský cyklista Peter Sagan mal od svojho kontroverzného vylúčenia zo 104. ročníka Tour de France veľa času, aby sa vrátil k okamihom v koncovke 4. etapy vo Vitteli, ktoré zruinovali jeho nádeje na tohtoročnej "Starej dáme".

18.07.2017 11:50
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (86)

Teda zruinovali ich neskôr rozhodcovia po druhostupňovom verdikte znamenajúcom diskvalifikáciu pre „agresívny, nečistý či neregulárny šprint“ v podaní hlavného adepta na víťazstvo v bodovacej súťaži či koncovkách viacerých etáp.

„Urobil som si analýzy a zistil som, že rozhodcovia urobili veľkú chybu, keď ma vylúčili z pretekov. Akceptujem, že som mimo Tour de France, ale naďalej si myslím, že to bola z ich strany chyba,“ uviedol Peter Sagan v rozhovore pre belgickú televíziu VTM. Dvojnásobný a úradujúci majster sveta v pretekoch s hromadným štartom aj po dvoch týždňoch zopakoval to na, čo jeho tím Bora-Hansgrohe poukázal v zdôvodnení svojej žiadosti o zmenu verdiktu pred Športovým arbitrážnym súdom – Sagana nikto z rozhodcovskej komisie neprizval na konzultáciu či obhajobu pred konečným rozhodnutím o jeho vylúčení. "

„Chcem povedať, že z rozhodcov sa so mnou nikto nerozprával. Neopýtali sa ma na moju verziu vzniknutej situácie, aby som to vysvetlil. Iba skonštatovali, že som pochybil a bol som agresívny voči ostatným jazdcom. Nemohol som však byť, keďže som neurobil nič zlé. Toto nemôžem akceptovať z môjho pohľadu,“ povedal Peter Sagan repotérovi Merijnovi Casteleynovi aj podľa Cyclingnews.

Na otázku belgického novinára, či veril, že rozhodnutie o vylúčení z pretekov môže rozhodcovský panel Tour de France vziať ešte naspäť, Sagan odpovedal: „Vždy existuje priestor na zlepšenie či nápravu, ale musí na to byť aj ochota a vôľa. V cyklistike však pozorujem, že nemáme nikoho, kto by nás jazdcov chránil pred dôsledkami chybných rozhodnutí.“

Peter Sagan sa vráti do súťažného diania na pretekoch Okolo Poľska (29. 7. – 4. 8.) a krátko na to absolvuje aj ďalšie etapové podujatie BinckBank Tour (7.- 13. 8.), preteky v Beneluxe známejšie pod pôvodným názvom Eneco Tour. Pred rokom tam vyhral dve etapy, celkovo skončil tretí a pridal aj prvenstvo v bodovacej súťaži.

86 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tour de France 2017