Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan sa s vylúčením z Tour stále nezmieril: Bolo to unáhlené, tvrdil pre ZDF

Slovenský cyklista Peter Sagan sa stále nezmieril s vylúčením z prebiehajúcej Tour de France. Dvojnásobný majster sveta po zhliadnutí spomalených záberov zo záveru štvrtej etapy, keď podľa rozhodcov lakťom zrazil Marka Cavendishu do bariéry, označil verdikt za unáhlený.

17.07.2017 15:22
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan.
debata (17)

„Keď som sa pozrel na video a pustil si ho spomalene a z rôznych pohľadov, tak si myslím, že rozhodcovia sa unáhlili. A to je niečo, čo nemôžem prijať,“ povedal v rozhovore pre televíznu stanicu ZDF Sagan, ktorý bol najprv za kolíziu penalizovaný 30 sekundami a následne vylúčený.

Preteky sa po páde skončili aj pre Cavendisha, pretože si zlomil lopatku. Britský jazdec tak prišiel o možnosť rozšíriť zbierku 30 víťazstiev na Tour a zaútočiť na rekord slávneho Eddyho Merckxa, od ktorého ho delia štyri etapové triumfy.

Sagana trest zasa pripravil o šancu získať na preslávených pretekoch šiestykrát za sebou zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže.

Proti trestu pre slovenského cyklistu sa síce jeho stajňa Bora odvolala, ale ako u vedenia pretekov, tak aj na športovej arbitráži CAS neuspela. Šéf tímu nemeckého tímu Ralph Denk potom vyhlásil, že zvažuje dať celú vec na súd.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tour de France 2017