Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

14. etapa: Oddych od Pyrenejí, no pekelný záver. Pamätá si ho i Sagan

V sobotňajšej 14. etape na 104. ročníku cyklistických pretekov Tour de France si jazdci trochu oddýchnu od vysokých pyrenejských kopcov, štartovať sa bude v Blagnac a po 181 km končiť v Rodez.

15.07.2017 07:49
Tour de France, 9. etapa Foto: ,
Ilustračná fotografia.
debata

Na trase síce cyklistov čakajú len dve stúpania tretej kategórie Côte du viaduc du Viaur (dĺžka 2,3 km, priemerný sklon 7 %) a Côte de Centres (2,3 km, 7,7 %), no záver v Rodez bude poriadne tvrdý. Pripravený je 570-metrový kopček Côte de Saint-Pierre s priemerným sklonom až 9,6 %, na ktorý si dobre pamätá aj slovenský dvojnásobný majster sveta Peter Sagan.

Dvadsaťsedemročný žilinský rodák tam v roku 2015 v špurtérskom finiši v rámci 16. etapy prehral s Gregom van Avermaetom. Belgičan vtedy vyhral svoju prvú etapu na „starej dáme“ a prelomil smolu.

Odvtedy sa tešil z etapového víťazstva aj v nasledujúcom ročníku TdF, po ktorom sa obliekol do žltého dresu lídra, triumfoval na olympijských hrách a tento rok ovládol aj monumentálnu klasiku Paríž-Roubaix.

„Po odstúpení Richieho Porta bude Van Avermaet lídrom tímu BMC Racing a horúcim favoritom na víťazstvo. Alebo príde ďalšia šanca pre Romaina Bardeta či vedúceho jazdca Fabia Arua na získanie ďalších sekúnd na Christophera Frooma pred Alpami?“ píše oficiálny portál Tour de France letour.fr.

V sobotňajšej etape by sa mohol presadiť aj únik, kategorizované stúpania sa nachádzajú v druhej polovici etapy na 131. a 145. kilometri.

Šprintérska prémia v Rabastens príde na rad už po 55 kilometroch. Začiatok etapy organizátori naplánovali na 13.00 h, najskorší finiš sa očakáva krátko pred 17.30 h.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tour de France 2017