Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalší úder pre Bora-Hansgrohe. Majka na Tour de France dojazdil!

Ťažko skúšaný cyklistický tím Bora-Hansgrohe na Tour de France inkasoval ďalší úder.

10.07.2017 17:10
Rafal Majka Foto:
Poliak Rafal Majka.
debata (1)

Pelotón slávnych pretekov opúšťa Poliak Rafal Majka, ktorý mal pôvodne ambíciu bojovať o prvú päťku celkovej klasifikácie. Majka v nedeľňajšej supernáročnej etape v pohorí Jura utrpel ťažký pád, a hoci vyšetrenia v nemocnici nepreukázali zlomeniny, iba pomliaždeniny, doudieraný a vyčerpaný sa rozhodol v pretekoch nepokračovať.

„Mám šťastie v tom, že nemám nič zlomené, avšak bolí ma celé telo. Neviem ani presne vysvetliť, ako došlo k pádu, ale viem, že som po ňom veľa trpel. Ešte aj teraz sa mi ťažko dýcha, preto si myslím, že sme spoločne s tímom učinili správne rozhodnutie. Teraz si odpočiniem, aby som sa neskôr mohol čo najlepšie pripraviť na zvyšok sezóny,“ uviedol Rafal Majka vo vyhlásení na webe Bora-Hansgrohe.

Bora-Hansgrohe prežil celkovo veľmi smolný prvý týždeň na Tour de France. Po kontroverznej diskvalifikácii slovenského lídra Petra Sagana pre neregulárny šprint v koncovke 4. etapy vo Vitteli o päť dní neskôr nemecký tím prišiel aj o druhého zo Saganovcov Juraja. Nováčik na Grand Tour nedošiel v stanovenom časovom limite do cieľa 9. etapy v Chambéry. Vyššie spomenutý vrchársky špecialista Poliak Rafal Majka v nej utrpel pád, a hoci ešte vysadol na bicykel, v cieli ho klasifikovali až na 137. mieste s mankom 36:21 min. V celkovom poradí to znamenalo prepad na 43. priečku (+37:26) a o deň neskôr tiež definitívny koniec v pretekoch..

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Majka #Bora-Hansgrohe #Tour de France 2017