Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gesink leží so zlomeným stavcom: Som taký lenivý, že nejdem ani na toaletu

Holandský cyklista Robert Gesink v sobotu na Tour de France finišoval po úniku druhý na Station des Rousses, o deň neskôr už toľko šťastia nemal.

10.07.2017 16:10
Tour de France, Robert Gesink Foto: ,
Holanďan Robert Gesink v bolestiach po páde na tohtoročnej Tour de France.
debata

V kráľovskej etape v pohorí Jura sa už po piatich kilometroch nedobrovoľne porúčal k zemi spoločne s Talianom Manuelom Morim. Zatiaľ čo jeho súper skončil so zlomeným ramenom a prepichnutými pľúcami, skúsenému Holanďanovi z tímu LottoNL-Jumbo diagnostikovali fraktúru prvého bedrového stavca. Záver mimoriadne dramatickej a na pády bohatej etapy už dopozeral v nemocnici.

„Operáciu nepotrebujem, ale niekoľko dni musím len ležať a nič nerobiť. Tá etapa bola teda poriadna šou. Dúfam, že všetci, čo spadli, sú v poriadku,“ napísal Robert Gesink na sociálnej sieti.

Po deviatich etapách na Tour de France v pondelok nasledoval vytúžený deň voľna. Tridsaťjedenročný Holanďan v tejto súvislosti prejavil zmysel pre humor. „Som taký lenivý v tento voľný deň, že sa mi nechce na raňajky, umyť sa a ani na toaletu.“

Bola to už siedma Tour de France v podaní Gesinka a jeho maximom zostáva celkové 4. miesto z roku 2010. Pôvodne bol vtedy šiesty, ale keďže dodatočne diskvalifikovali Alberta Contadora a Denisa Meňšova, ktorí skončili pred ním, posunul sa o dve priečky nahor. Do štatistiky predčasných koncov na TdF sa aktuálne zapísal tretíkrát. V roku 2009 nedokončil najslávnejšie preteky pre zlomené zápästie a v roku 2012 si pri páde vážne poranil rebrá. Predvlani si pripísal solídne šieste miesto.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France 2017 #Robert Gesink