Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Bora sa nevzdáva, zvažuje súd. UCI porušila vlastné pravidlá, tvrdí šéf tímu

Stajňa Bora zvažuje, že sa pre vylúčenie Petra Sagana z prebiehajúcej Tour de France obráti na súd. Podľa šéfa tímu Ralpha Denka totiž Medzinárodná cyklistická únia (UCI) pred rozhodnutím nevypočula slovenského majstra sveta, čím porušila vlastné pravidlá.

07.07.2017 11:40 , aktualizované: 12:10
Peter Sagan Foto: ,
Sústredený Peter Sagan pred úvodnou etapou Tour de France 2017.
debata (30)

„Hneď ako budeme mať všetky materiály kompletné, budeme konzultovať ďalšie kroky s právnikmi,“ citovala Denka agentúra DPA.

Sagana diskvalifikovali z Tour po utorkovej štvrtej etape, keď podľa UCI zavinil na záverečnom špurte pád Marka Cavendisha do bariéry. Britský jazdec musel pre zlomenú lopatku z Tour odstúpiť, zatiaľ čo Sagana najprv penalizovali 30 sekundami a následne vylúčili.

Bora sa proti trestu okamžite odvolala, ale neuspela. Jej protestu a žiadosti o Saganov návrat do pelotónu následne nevyhovel ani Športový arbitrážny súd (CAS).

„V záujme tímu a našich sponzorov je našou povinnosťou pokúsiť sa urobiť všetko, aby jeho vylúčenie zrevidovali. Ako by sa potom Petrov návrat do pretekov vyriešil, by už bolo záležitosťou UCI,“ uviedol Denk.

Vylúčenie vzalo dvadsaťsedemročnému Saganovi možnosť získať na Tour šiestykrát za sebou zelený dres pre najlepšieho šprintéra.

30 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe #Tour de France 2017