Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nevyhrážajte sa mne a mojej rodine, prosí Cavendish. Reagoval aj Sagan

Mnohí fanúškovia Petra Sagana prežívajú jeho vylúčenie z tohtoročnej Tour de France veľmi ťažko. Dávajú ho za vinu najmä rozhodcom, no viacerí obviňujú aj ďalšiu špurtérsku hviezdu Marka Cavendisha.

06.07.2017 13:51 , aktualizované: 17:06
Mark Cavendish Foto: ,
Mark Cavendish v opatere lekárov po páde v závere 4. etapy Tour de France.
debata (66)

Líder tímu Dimension Data si po páde vo finiši utorňajšej štvrtej etapy zlomil lopatku a preteky sa tak pre neho skončili. Nepokračuje ani Sagan, ktorého podľa vyhlásenia hlavného rozhodcu Tour diskvalifikovali pre „divoký šprint, pri ktorom ohrozil viacerých jazdcov, Mark Cavendish a niekoľkí ďalší na to doplatili pádom."

Skúseného 32-ročného Brita mrzí, že nemôže dokončiť svoje obľúbené podujatie, na ktorom triumfoval už v tridsiatich etapách. Oveľa viac ho však hnevá, že na sociálnych sieťach sa množia nenávistné odkazy voči nemu i jeho rodine.

„Medzi mnou a Peťom Saganom nie je žiaden problém. Sme priatelia. Prišiel sa mi po incidente ospravedlniť a volal mi ešte aj večer, ako na tom som. To svedčí o tom, aký správny chlap to je," uviedol Cavendish vo videonahrávke na svojom Twitteri.

Dodal, že Peter Sagan je podľa neho výnimočný šampión a skvelý športovec a obaja budú vo zvyšných etapách fanúšikom chýbať. Následne požiadal ľudí, aby mu prestali posielať nenávistné odkazy a vyhrážať sa jeho rodine.

„Každý má právo na svoj názor. Viem, že teraz doplácam na svoje správanie a postoje z mladosti. Tejto nálepky sa už asi nezbavím, to rešpektujem. No uvedomte si, že cyklistika je len šport. Mám svoju rodinu a môj syn má dva roky. Hanlivé a ofenzívne odkazy si moja rodina ani ja nezaslúžime. Žiadam vás, aby ste nás rešpektovali a prosím vás, aby ste nám neposielali žiadne nevraživé odkazy," dodal majster sveta z roku 2011 a strieborný olympijský medailista v dráhovej cyklistike v disciplíne omnium z Ria 2016.

Podporu svojmu rivalovi vyjadril aj dvojnásobný majster sveta Sagan. „Mark, rýchlo sa uzdrav. Preferujem finiš, v ktorom sa mi pozeráš na chrbát, no nech je výsledok akýkoľvek, vždy sa teším na súboje s tebou!" napísal slovenský cyklista tiež na Twitter.

Ukážku, ako hlúpo a cynicky sa niektorí ľudia na internete správajú, pridala Cavendishova manželka Peta. Celému svetu ukázala jeden z odkazov, ktorý sa nachádza pod videom ich syna, ktoré zavesil Mark na sociálnu sieť. „Dúfam, že všetky vaše deti dostanú rakovinu a budú zomierať v bolestiach," píše sa v ňom…

© Autorské práva vyhradené

66 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Mark Cavendish #Tour de France 2017