Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tím Bora oficiálne protestuje, šanca na zvrat je však vraj malá

Nemecký cyklistický tím Bora-Hansgrohe oficiálne protestuje voči vylúčeniu Petra Sagana z Tour de France. Dvojnásobný majster sveta odmieta oficiálne komuniké vedenia pretekov a UCI, že on bol príčinou pádu Marka Cavendisha v záverečných 200 m utorkovej 4. etapy pred cieľom vo Vitteli.

05.07.2017 00:02 , aktualizované: 07:22
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan počas úvodnej etapy Tour de France v Düsseldorfe.
debata (8)

„Peter iba nasadil k šprintu vo svojej dráhe a nemohol vidieť Cavendisha po pravej strane,“ informuje Bora-Hansgrohe na svojom oficiálnom webe. Tím požiadal o nápravu výsledku Petra Sagana vo 4. etape. Bora-Hansgrohe na stredajšie predpoludnie zvolá tlačovú konferenciu k celému prípadu.

Podľa webu Cyclingnews je šanca na úspech protestu veľmi malá, keďže rozhodnutie komisárov UCI je prakticky nezvratné. „Proti verdiktu komisie rozhodcov ohľadom pretekárskeho incidentu nie je možné sa odvolať, pokiaľ je tento krok ‚odmenený‘ aj pokutou minimálne vo výške 200 švajčiarskych frankov,“ píše sa v pravidlách UCI.

Slovenského cyklistu vylúčili z prestížnych pretekov za to, že v záverečnom šprinte 4. etapy zrazil lídra tímu Dimension Data Marka Cavendisha. Britovo ďalšie účinkovanie na pretekoch je otázne. Okrem Cavendisha spadli pri dramatickom finiši ďalší dvaja cyklisti – John Degenkolb (Trek-Segafredo) a Ben Swift (UEA Team Emirates).

Krutý verdikt Medzinárodnej cyklistickej únie predstavitelia Bory zatiaľ odmietli komentovať. V utorok neskoro večer sa športoví riaditelia Bory vrátili k inkriminovanému momentu aj s komisármi pretekov.

„Nevedel som, že Mark ide po pravej strane zozadu. Chcel som ísť za Kristoffom, Mark tam nabúral do mňa a potom aj do bariér,“ povedal po etape Sagan pre RTVS, keď ešte nevedel o treste.

K následnému vylúčeniu sa už nevyjadril, večer zostal v hotelovej izbe. Jeho kolegovia, ktorých sprevádzali na večeri tímoví predstavitelia, s médiami podľa Cyclingnews.com nekomunikovali.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe