Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pre Tour je to strata! Ani Cavendish by nechcel vylúčenie Sagana, tvrdí legenda

Peter Sagan si v tomto ročníku Tour de France zelený dres neoblečie. V dojazde utorkovej 4. etapy spôsobil pád Marka Cavendisha a rozhodcovská komisia ho vylúčila z pretekov.

04.07.2017 21:29
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan pred štartom 4. etapy Tour de France, ktorá bola jeho poslednou v tomto ročníku.
debata (4)

Hoci Saganovu diskvalifikáciu hneď po etape žiadali viacerí jazdci, medzi nimi napríklad štvrtý André Greipel, našli sa aj zástanci slovenského cyklistu.

Napríklad trojnásobný víťaz Tour Greg Lemond, ktorý je momentálne vo Francúzsku televíznym komentátorom. „Myslím si, že je to veľmi prísne. Niektorí jazdci sa počas pretekov držia auta a nikto ich nevyhadzuje. Pro Tour je to strata,“ uviedol a upozornil tiež na to, že celý súboj nebolo vidieť.

„V jednej chvíli blokuje pohľad zhora strom. Nemôžete teda povedať, či sa Cav o neho nechcel oprieť. Avšak jeho reakcia je až príliš drsná,“ dodal šampión Tour z rokov 1986, 1989 a 1990. „To, čo urobil Sagan, bolo zlé . Ale zrazil Cavendisha do bariéry úmyselne? Myslím si, že nie,“ vyhlásil.

Podľa päťdesiatšesťroč­ného Američana za kolíziu môže aj skutočnosť, že Sagan nie je typický špurtér. „Je to agresívny jazdec, ale nie klasický špurtér, tých sa snaží chytať a jazdiť za nimi,“ uviedol. „Je trochu divoký a dnes išiel cez čiaru, ale myslím si, že ani Cav by nechcel, aby ho vylúčili,“ uzavrel.

Štvrtá etapa Tour de France 2017 Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Bývalý cyklista Andy Schleck so synom pred...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Mark Cavendish #Tour de France 2017