Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Silná zostava Sky má na Tour jediný cieľ - dotlačiť Frooma k obhajobe

Od roku 2012 sa na cyklistickej Tour de France iba raz stalo, že celkový víťaz nepochádzal z tímu Sky.

23.06.2017 13:10
Tour de France 2016 Foto:
Chris Froome v objatí s tímovými kolegami v závere minuloročnej Tour de France.
debata

Triumf Bradleyho Wigginsa (2012) a najmä tri tituly Chrisa Frooma (2013, 2015, 2016) sú najväčším záväzkom pre silné britské zoskupenie aj pred štartom nadchádzajúceho 104. ročníka. Sky posiela do boja sebavedomú 9-člennú zostavu, ktorej jediným cieľom je uchmatnúť ďalší celkový triumf pre svoje farby a Chrisa Frooma.

Popri lídrovi Froomovi v tíme figurujú samí skúsení cyklisti – Geraint Thomas a Luke Rowe (obaja V. Brit.), Mikel Landa a Mikel Nieve (obaja Šp.), Michal Kwiatkowski (Poľ), Vasil Kirijenka (Biel.), Sergio Henao (Kol.) a Christian Knees (Ger). Podľa odborníkov ide o jasne najsilnejšie družstvo spomedzi všetkých zúčastnených na TdF 2017. Najväčšími vyzývateľmi Frooma v boji o žltý dres by mali byť Richie Porte (BMC Racing), Alberto Contador (Trek-Segafredo), Nairo Quintana (Movistar) a Romain Bardet (AG2R-La Mondiale).

„Tour de France sú výnimočné preteky a pre mňa niet väčšej motivácie ako prípadné štvrté víťazstvo. Dáva mi to obrovskú motiváciu. Tour milujem a myslím to vážne. Tento pocit nemám pri žiadnych iných pretekoch. Už sa nemôžem dočkať začiatku,“ uviedol Chris Froome podľa tlačovej správy tímu Sky.

Až sedem z deviatich členov tímu Sky pre Tour de France je rovnakých ako pred rokom. Jediné dve zmeny sú Kwiatkowski namiesto Wouta Poelsa a Knees namiesto Iana Stannarda. Vekový priemer „armády v čiernom“ je 30,8 roka a až piati z deviatky majú na konte umiestnenie do 15. miesta v celkovej klasifikácii na TdF. Okrem trojnásobného šampióna Frooma aj Kwiatkowski (11.), Henao (12.), Nieve (12.) a Thomas (15.). Landa bol zasa celkovo tretí na Giro dˇItalia. Takou úspešnosťou sa nemôže pochváliť žiadny iný tím.

„Vybrali sme silnú a skúsenú zostavu. Veríme, že to všetko bude našou výhodou a premietne sa do dobrého výsledku,“ uviedol šéf stajne Sky Dave Brailsford aj na webe Cyclingnews. Stoštvrtá edícia Tour de France sa začne v sobotu 1. júla časovkou na 14 km na brehu Rýna v nemeckom Düsseldorfe. Cieľ bude tradične na parížskych Elyzejských poliach v nedeľu 23. júla. Na cyklistov čaká dovedna 21 etáp a 3540 km v sedle bicykla.

debata chyba
Viac na túto tému: #Chris Froome #Tour de France 2017