Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Sagan vyhral špurt pelotónu. V poslednej etape triumfoval Huffman

Novozélanďan George Bennett z tímu LottoNL-Jumbo sa stal celkovým víťazom pretekov Amgen Okolo Kalifornie.

20.05.2017 23:04 , aktualizované: 21.05.2017 08:50
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan pred štartom Strade Bianche.
debata (6)

Záverečná siedma etapa so štartom v Mountain High a cieľom v Pasadene sa v sobotu stala korisťou Američana Evana Huffmana (Rally Cycling), ktorý sa predtým tešil z triumfu aj v 4. etape v Santa Clarite.

Záverečná siedma etapa so štartom v Mountain High a cieľom v Pasadene sa v sobotu stala korisťou Američana Evana Huffmana (Rally Cycling), ktorý sa predtým tešil z triumfu aj v 4. etape v Santa Clarite. Slovenský cyklista Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) špurtoval najrýchlejšie z hlavného balíka cyklistov, ale stačilo to len na 6. miesto s odstupom 22 sekúnd na päticu pred ním. Sagan úspešne obhájil víťazstvo v bodovacej súťaži spred roka, tradičný zelený dres získal v Kalifornii už po siedmy raz.

„Bola to komplikovaná etapa do Pasadeny, poznačili ju pády v klesaní. Mali sme dva hlavné ciele – vyhrať etapu a udržať pozíciu Rafala Majku v celkovej klasifikácii, prípadne sa ešte pokúsiť o útok. Pády a nebezpečný zjazd však boli príčinou toho, že sme nedostihli jazdcov v úniku. Cítil som formu pre záverečný šprint, preto som šiel do toho,“ cituje Petra Sagana portál tímu Bora-Hansgrohe.

V záverečnej etape Huffman ovládol šprint skupinky v úniku pred Španielom Davidom Lópezom (Team Sky) a Francúzom Nicolasom Edetom (Cofidis, Solutions Crédits). V celkovom poradí Novozélanďan Bennett zdolal Poliaka Rafala Majku (Bora-Hansgrohe) o 35 sekúnd a Američana Andrewa Talanského (Cannondale-Drapac) o 36 sekúnd. Petrovi Saganovi celkovo patrí 39. priečka s odstupom 28:08 min. Dvadsaťsedemročný Bennett si pripísal prvé víťazstvo v celkovej klasifikácii v kariére na pretekoch zaradených do prestížneho seriálu WorldTour.

„Až keď som zbadal označenie 3 km do cieľa, uveril som v celkové víťazstvo. V záverečnej etape som bol pod tlakom, ale tím mi pomohol. Moji spolujazdci ukázali skvelé nohy a pre mňa zostane dnešok výnimočným dňom. Toto víťazstvo môže byť pre mňa odrazovým mostíkom do budúcnosti. Verím, že som nabral dostatok sebavedomia do ďalších pretekov v Európe, kde by som chcel súťažiť aj s takými borcami, ako sú Alejandro Valverde či Chris Froome,“ uviedol George Bennett aj na webe cyclingnews.com.

Dvojnásobný a zároveň úradujúci majster sveta Peter Sagan si pripísal jeden etapový triumf v tohtoročnej edícii pretekov Okolo Kalifornie. Ovládol 3. etapu z Pismo Beach do Morro Bay (192,5 km), čím povýšil svoj rekordný zápis na tomto podujatí na šestnásť víťazných etáp. Aktuálna edícia Okolo Kalifornie mala po prvý raz v histórii štatút pretekov WorldTour.

„Preteky sa skončili peknou senzáciou a ja sa už teraz sústredím na ďalší tréningový kemp vo vysokej nadmorskej výške ešte v USA,“ doplnil Peter Sagan.

Amgen Okolo Kalifornie 2017:

7. etapa (Mountain High – Pasadena, 125 km): 1. Evan Huffman (USA) Rally Cycling, 2. David López (Šp.) Team Sky, 3. Nicolas Edet (Fr.) Cofidis, Solutions Crédits, 4. Lachlan Morton (Aus.) Dimension Data, 5. Rob Britton (Kan.) Rally Cycling – všetci rovnaký čas ako víťaz, 6. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe +22 s.

Konečné poradie po 7. etape: 1. George Bennett (N. Zél.) LottoNL-Jumbo 22:54:38 h, 2. Rafal Majka (Poľ.) Bora-Hansgrohe +35 s, 3. Andrew Talansky (USA) BMC Racing +36, 4. Brent Bookwalter (USA) BMC Racing +45, 5. Ian Boswell (USA) Team Sky +1:00 min, 6. Vegard Stake Laengen (Nór.) UAE Team Emirates +1:54,…38. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe +28:08 min.

Bodovacia súťaž: 1. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe 46 bodov, 2. Evan Huffman (USA) Rally Cycling 36, 3. George Bennett (N. Zél.) LottoNL-Jumbo 31.

Vrchárska súťaž: 1. Daniel Jaramillo (Kol.) UnitedHealthcare Professional Cycling Team 38 bodov, ľ. Evan Huffman (USA) Rally Cycling 38, 3. Rafal Majka (Poľ.) Bora-Hansgrohe 25, ,…18. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe 5.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Okolo Kalifornie