Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šprintérska koncovka 7. etapy pre Ewana, v ružovom stále Jungels

Austrálčan Caleb Ewan z tímu ORICA-Scott sa stal víťazom 7. etapy cyklistických pretekov Giro d'Italia, ktorá mala štart v Castrovillari a cieľ po 224 km v Alberobello v južnom Taliansku.

12.05.2017 18:10
Caleb Ewan Foto:
Caleb Ewan sa teší z víťazstva.
debata

Iba 22-ročný mladík Ewan vsadil na dlhý špurt a napokon o pol kolesa zdolal Kolumbijčana Fernanda Gaviriu (Quick-Step Floors), tretí skončil a ďalší čiastkový úspech pre tím Bora-Hansgrohe získal Ír Sam Bennett. S umiestnením mimo prvej trojky sa musel uspokojiť robustný nemecký šprintér tímu Lotto Soudal André Greipel. Víťazný Ewan dosiahol druhý etapový triumf na pretekoch Grand Tour v kariére. Ten prvý sa spája s rokom 2015 a pretekmi Okolo Španielska, populárnou Vueltou.

Ružový dres prvého muža celkovej klasifikácie si udržal Luxemburčan Bob Jungels z tímu Quick-Step Floors o 6 sekúnd pred Britom Geraintom Thomasom (Sky) a 10 sekúnd pred ďalším britským cyklistom Adamom Yatesom (ORICA-Scott). Štvrtý je obhajca celkového triumfu z vlaňajška Talian Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida). Slováci na Giro d'Italia neštartujú.

Druhá najdlhšia etapa storočnicového Gira mala na programe len jednu horskú prémiu najnižšej IV. kategórie. Aj preto sa očakával hromadný dojazd, v ktorom si to rozdajú šprintérski špecialisti jednotlivých tímov. V úniku dňa sa objavila dvojica Giuseppe Fonzi (Wilier Triestina) a Dmitrij Kozončuk (Gazprom Rusvelo). Taliana a Rus odtiahli na čele pretekov 204 km. Späť do pelotónu sa zaradili približne 18,5 km pred cieľom a potom sa už začal boj o čo najlepšiu pozíciu do záverečného šprintu. Štyri kilometre pred „páskou“ sa pokúsil využiť nepozornosť favoritov Slovinec Kristijan Koreň (Cannondale-Drapac) a utvoril si náskok niekoľkých desiatok metrov. Jeho pokus netrval viac než 1 km. V technickom závere na úzkych uličkách Alberobella utvorili dobrú pozíciu jazdci Quick-Step Floors pre svojho lídra Fernanda Gaviriu, ale Kolumbijčan napokon boj o víťazstvo tesne prehral s Austrálčanom Calebom Ewanom.

V sobotu čaká na pelotón Giro d'Italia 189 km na trase Molfetta – Peschici.s jedným „dvojkovým“ a jedným „trojkovým“ stúpaním a tiež cieľ bude v miernom kopci.

7. etapa (Castrovillari – Alberobello, 224 km): 1. Caleb Ewan (Aus.) ORICA-Scott 5:35:18 h, 2. Fernando Gaviria (Kol.) Quick-Step Floors, 3. Sam Bennett (Ír.) Bora-Hansgrohe, 4. André Greipel (Nem.) Lotto Soudal, 5. Jasper Stuyven (Belg.) Trek-Segafredo, 6. Ryan Gibbons (JAR) Dimension Data – všetci rovnaký čas ako víťaz.

debata chyba
Viac na túto tému: #Caleb Ewan #Giro d'Italia 2017