Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan je rekordérom Kalifornie. Na pretekoch budú všetci Slováci z Bory

Na pretekoch Amgen Okolo Kalifornie (14.- 20. 5.) sa predstavia všetci štyria slovenskí cyklisti v dresoch tímu Bora-Hansgrohe.

04.05.2017 11:08
Peter Sagan, fanúšik Foto: ,
Fanúšik Petra Sagana pri trati prvej etapy minuloročných pretekov Okolo Kalifornie.
debata

Okrem lídra Petra Sagana aj jeho brat Juraj, Erik Baška a Michael Kolář. Pred vstupom do súťažného diania za „veľkou mlákou“ čaká na nich ešte 10-dňové sústredenie.

„Začneme tréningovým kempom a adaptáciou na prostredie či časový posun. Bude to dôležitých desať dní zameraných najmä na intenzitu, aby sa forma pomaly začala vracať. Potom ma čaká spolu s ostatnými sedem náročných súťažných dní, lebo preteky majú z roka na rok vyššiu úroveň. Som rád, že väčšinu času v USA strávim na pretekoch i na tréningoch s bratom Jurajom. V etapách Okolo Kalifornie sa v tíme Bora-Hansgrohe predstavia všetci moji krajania z tímu, teda aj Michael Kolář a Erik Baška,“ potvrdil Peter Sagan v rozhovore pre denník Šport.

Doplnil ešte, že po skončení podujatia v Kalifornii chvíľu zostane v USA. „Domov sa vrátim až tesne pred pretekmi Okolo Švajčiarska, ktoré budú generálkou na Tour de France,“ informoval Peter Sagan.

Cyklistické preteky Amgen Okolo Kalifornie figurujú v kalendári na sezónu 2017 v termíne 14.- 20. mája a budú mať o jednu etapu menej ako zvyčajne, čiže sedem. Začnú sa v Sacramente a vyvrcholia v Pasadene. Ich súčasťou bude aj individuálna časovka v okolí Big Bear Lake (24 km). Podujatie má v novej sezóne ešte jedno nóvum, prvýkrát bude zaradené do elitnej kategórie WorldTour.

zväčšiť Peter Sagan s priaznivcami na vlaňajšom... Foto: SITA/AP, Gregory Bull
Peter Sagan Peter Sagan s priaznivcami na vlaňajšom podujatí Okolo Kalifornie.

„Vzhľadom na zosúladenie viacerých logistických prvkov, časový program účastníckych tímov, vysielacie práva a požiadavky jazdcov sme sa rozhodli preteky naplánovať ako sedemetapové so začiatkom v nedeľu 14. mája,“ vysvetlila šéfka populárneho amerického podujatia Kristin Kleinová.

Amgen Okolo Kalifornie sú obľúbenou súťažou v kalendári dvojnásobného majstra sveta Petra Sagana. Od roku 2010 tam stihol nazbierať rekordných 15 etapových triumfov, o päť viac ako druhý v historickej tabuľke tohto druhu úspešnosti Mark Cavendish. Navyše, v roku 2015 sa Sagan stal aj celkovým víťazom pretekov, ktoré sa konajú popri západnom pobreží Spojených štátov amerických, kde má veľké množstvo fanúšikov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Michael Kolář #Juraj Sagan #Okolo Kalifornie #Erik Baška