Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Giro napokon bez novinky. Po kritike cyklistov sa nebude súťažiť v zjazde

Plánovaná nová súťaž o najrýchlejšieho zjazdára na Gire d'Italia sa po kritike cyklistov neuskutoční.

02.05.2017 11:48 , aktualizované: 03.05.2017 14:26
Chris Froome Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Usporiadatelia chceli novinku predstaviť na jubilejnom stom ročníku, ktorý sa začne v piatok na Sardínii, ale tvrdo narazili. Jazdci poukazovali na bezpečnostné riziká a pripomenuli tragický pád Belgičana Woutera Weylandta, ktorý v roku 2011 zahynul na Gire práve pri zjazde.

Cyklisti mali v desiatich rôznych etapách na desiatich úsekoch vrátane zjazdu zo Stelvia bojovať o prémiu 500 eur. Navyše by za zjazdy dostávali body do celkového hodnotenia s prémiou 5000 eur pre víťaza.

„Chceli sme vytvoriť novú ďalšiu klasifikáciu a zvýšiť záujem u fanúšikov. Bohužiaľ, niektorí ľudia úplne nepochopili myšlienku prémie a iní to využili na to, aby spustili zbytočný rozruch. Takže sme to zrušili. Jazdcov aj tak budeme merať, ale údaje použijeme len na to, aby sme fanúšikov informovali o rýchlostiach pri zjazde,“ povedal riaditeľ pretekov Mauro Vegni.

Storočnicové Giro d'Italia ponúkne atraktívne cyklistické divadlo, ktoré zdvihne oponu v piatok 5. mája 2017 v Alghere na Sardínii a vyvrcholí záverečnou časovkou 28. mája 2017 pred svetoznámym Duomom v Miláne. Na pelotón čaká trojtýždňová porcia 3572 km naprieč celým Talianskom vrátane Álp a Dolomitov. Celkovo Giro d'Italia 2017 povedie 21 regiónmi Talianska a s výnimkou 15 km vo Švajčiarsku to bude iba o značke Made in Italy."

debata chyba
Viac na túto tému: #Giro d'Italia 2017