Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Šokujúca správa z tímu Astana! Zomrel víťaz Giro d'Italia Scarponi

V sobotu vo veku 37 rokov odišiel na večnosť taliansky cyklista Michele Scarponi, člen tímu Astana a víťaz pretekov Giro d'Italia 2011.

22.04.2017 11:30 , aktualizované: 12:40
Michele Scarponi Foto:
Michele Scarponi.
debata (3)

Informáciu potvrdil Scarponiho zamestnávateľ Astana prostredníctvom svojho oficiálneho webu. Osudnou sa mu stala zrážka s vozidlom na križovatke počas ranného tréningu neďaleko jeho domova vo Filottrane. „Vôbec som ho nevidel,“ citoval web ilfattoquotidi­ano.it 57-ročného šoféra. Podľa prvých správ Scarponi skonal na mieste, nepomohol mu ani rýchly príchod a zásah záchrannej služby. Rodák z Jesi zanechal manželku a dve deti. Počas tohto týždňa sa zúčastnil na etapových pretekoch Okolo Álp, v pondelkovej úvodnej etape triumfoval.

„Michele obsadil konečnú štvrtú pozíciu na pretekoch Okolo Álp, následne sa včera vedno so svojím masérom autom vrátil domov do Filottrana. Dnes ráno si šiel zatrénovať a stala sa tragédia. Opustil nás veľký šampión a výnimočný človek, ktorý sa usmieval za každých okolností. Astana je v týchto bolestných okamihoch plných smútku s Michelovou rodinou,“ uviedlo zoskupenie vo vyhlásení.

Scarponi pôvodne obsadil na Giro d'Italia 2011 druhú priečku, prvenstvo získal po pozitívnom teste Španiela Alberta Contadora na zakázaný clenbuterol. Na Gire mal byť o necelé dva týždne lídrom Astany, keďže jeho krajan Fabio Aru si poranil koleno.

Michele Scarponi. Foto: SITA
Michele Scarponi Michele Scarponi.

Michele Scarponi patril v pelotóne pre svoj humor a žoviálnosť k najpopulárnejším jazdcom v pelotóne. Medzi profesionálmi bol od roku 2002, patril k excelentným vrchárom. V roku 2009 triumfoval na etapových pretekoch Tirreno-Adriatico, o dva roky neskôr na Okolo Katalánska a Giro del Trentino.

„Včera pretekal. Prišiel ku mne. Usmieval sa, ako vždy. Tešil sa z pondelkového víťazstva. Hovoril o Gire. A teraz za ním smútim. Ó, Bože,“ uviedol prostredníctvom twitteru tréner talianskej reprezentácie Davide Cassani. Víťaz pretekov Okolo Álp, Brit Geraint Thomas z tímu Sky, napísal: „Správy o Michelovi Scarponim ma hlboko zasiahli, nemôžem tomu uveriť. V myšlienkach som s jeho priateľmi, rodinou a tímom.“

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Astana Pro Team #Michele Scarponi