Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Sagan sa predstaví vo Frankfurte, očakáva tímový útok na víťazstvo

Časť sezóny nadväzujúcu na najväčšie jarné klasiky odštartuje slovenský cyklista Peter Sagan 1. mája na pretekoch Eschborn-Frankfurt.

18.04.2017 15:00
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan.
debata

Jednorazové podujatie s dĺžkou 220 km a so záverečným okruhom v nemeckom Frankfurte nad Mohanom sa v programe dvojnásobného majstra sveta objaví vôbec po prvý raz.

Peter Sagan tam bude lídrom tímu Bora-Hansgrohe, miestny profil by mu mal vyhovovať. Informuje o tom portál nemeckého družstva s licenciou WorldTour.

„Sme nemecký tím a prvé veľké preteky v domácom prostredí musia byť pre nás výzvou na víťazstvo. Chceme sa oň pokúsiť s Petrom Saganom. Ak sa nám to podarí, spokojní budeme nielen my, ale aj naši sponzori či fanúšikovia. Práve Sagan v dúhovom drese majstra sveta bude pre nemeckých fanúšikov cyklistiky tým pravým ťahákom pre tieto preteky,“ vyhlásil manažér Ralph Denk na webe Bora-Hansgrohe.

Po defektovej smole na Paríž-Roubaix má Peter Sagan trojtýždňové súťažné voľno, potom sa predstaví práve vo Frankfurte. Nasledovať bude už tradičný program prípravy na Tour de France, čiže obľúbené etapové preteky Amgen Okolo Kalifornie a Okolo Švajčiarska. Vo všetkých troch prípadoch pôjde o podujatia zaradené do seriálu WorldTour, kde Sagan obhajuje celkové prvenstvo.

„V Nemecku to bude veľká cyklistická slávnosť pre náš tím, o tom som presvedčený. Nie však posledná, keďže tento rok má Tour de France slávnostný štart v Düsseldorfe. Vo Frankfurte budeme mať silnú zostavu a viacero možností na útok. Zaujímať nás bude len to, aby jeden z nás v závere mohol pred domácimi fanúšikmi naozaj útočiť na víťazstvo,“ cituje portál bora-hansgrohe.com Petra Sagana.

Päťdesiaty šiesty ročník pretekov Eschborn-Frankfurt je súčasťou WorldTour. Jeho zatiaľ posledné dve edície sa v rokoch 2014 a 2016 stali korisťou Nóra Alexandra Kristoffa. Okrem jazdca tímu Kaťuša-Alpecin sa v predbežnej štartovnej listine nachádzajú aj veľké nemecké mená – Kristoffov tímový kolega ako Tony Martin, André Greipel (Lotto Soudal) či John Degenkolb (Trek-Segafredo).

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Eschborn-Frankfurt