Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škandál pred populárnou klasikou. Poliakom ukradli osemnásť bicyklov

Zlodeji výrazne skomplikovali poľskej cyklistickej stajni CCC Sprandi Polkowice prípravu na nedeľnú klasiku Amstel Gold Race.

14.04.2017 15:30
cyklista, cyklistika, bicykel, cesta, šport,... Foto:
Ilustračné foto
debata (2)

V noci na piatok totiž z ich tímového kamiónu v holandskom Valkenburgu zmizlo 18 bicyklov a šesť sád náhradných bicyklov. Osmička cyklistov sa napriek tomu na pretekoch série WorldTour zúčastní.

„Došlo k tomu na stráženom parkovisku pred hotelom, napriek tomu, že kamión mal alarm a dvere blokovalo ďalšie tímové vozidlo, ktoré bolo zaparkované hneď pred ním. Netušíme, ako zlodeji prekonali bezpečnostné opatrenia,“ uviedol na tímovom webe športový riaditeľ CCC Piotr Wadecki.

Tím sa teraz snaží zohnať a dopraviť do Holandska náhradné vybavenie. Využijú sa tréningové bicykle, ktoré budú vyzdvihnutá v domovoch jazdcov, a bicykle zo skladiska, ktoré ešte neboli pridelené jednotlivým cyklistom.

Za posledné obdobie to nie je prvýkrát, čo sa v provincii Limburg stali cyklistické tímy obeťami zlodejov. Začiatkom mesiaca prišli o bicykle členovia tímu Nippo-Vini Fantini, vlani počas Eneco Tour hlásili pokusy o preniknutie do svojich kamiónov stajne LottoNL-Jumbo a Dimension Data.

„Stáva sa z toho postupne počas limburských pretekov tradícia. Hlboko sa ako Limburčan hanbím,“ napísal na twitteri holandský cyklista Tom Dumoulin.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Amstel Gold Race #CCC Sprandi Polkowice