Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boonen: Sagan je asi unavený. Je to najnáročnejšie obdobie v jeho kariére

Slovenský cyklista Peter Sagan sa v cieli pretekov Gent-Wevelgem hneval. Na holandského pretekára z tímu Quick Step Nikiho Terpstru, ale aj ostatných, ktorí v pelotóne nespolupracujú, ale naopak, cestu za úspechom hľadajú v závetrí za jeho zadným kolesom.

27.03.2017 13:24
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (18)

„Nevedel som, čo chcel robiť Terpstra. Ide do úniku a potom nechce spolupracovať, toto je jeden z prípadov, ako sa dajú prehrať preteky proti mne. Ja nebudem pracovať s ním v háku. Nie som sklamaný, skôr frustrovaný,“ komentoval Sagan pre belgickú televíziu Sporza.

Jeho slová zarezonovali. Na obranu 32-ročného Holanďana sa postavil jeho tímový kolega, hviezdny Tom Boonen. "Vpredu sme mali toho správneho človeka, ktorý dokáže vyhrávať. Došlo však k nedorozumeniu a nevedel, či má, alebo nemá spolupracovať pri likvidovaní úniku. V komunikácii medzi tímovým vozidlom a nami jazdcami bol technický problém. A výsledok bol taký, že sme skončili na štvrtom, šiestom a deviatom mieste. V prvých dvoch skupinách sme mali deväť až mužov,“ vysvetľoval Belgičan nepochopiteľné zlyhanie Quick Stepu pre holandské médiá.

Potom zareagoval aj na obvinenia Petra Sagana. "Niki nezlyhal, ale Sagan áno. To on prehral preteky. Cyklista ako Sagan musí vždy reagovať na útok súperov. Je najsilnejší v pelotóne a majster seveta, bolo to jednoducho na ňom. Mám pocit, že Peter je trochu unavený. Toto je najnáročnejšie a najťažšie obdobie v jeho kariére. Je tak pochopiteľné, že zrazu má toho plné zuby,“ dodal.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tom Boonen