Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Armstrong vzbudil rozruch. Zajazdila si s ním tisícka cyklistov

Približne tisícka cyklistických nadšencov sa pridala k niekdajšej svetovej superstar Lanceovi Armstrongovi, aby ho sprevádzali na oddychovej jazde na bicykli po nábreží v novozélandskom Aucklande.

20.12.2016 11:34
Lance Armstrong Foto:
Lance Armstrong.
debata

Kontroverzný Američan sa rozhodol navštíviť Nový Zéland, kde prijal ponuku na reklamu pre miestny pivovar. Štyridsaťpäťročný Texasan sa však rozhodol spríjemniť si pobyt u „protinožcov“, preto si kúpil bicykel a golfové palice a prostredníctvom sociálnej siete vyzval svojich fanúšikov, aby sa k nemu pridali počas rannej cyklovychádzky po pobreží.

„Naša nová reklama je o tom, koľko toho stratíte, keď sa dožadujete úspechu za každú cenu. Každá akcia má svoju reakciu. Práve Armstrong je tým správnym človekom, ktorý by to mal všetkým povedať nahlas,“ napísali zástupcovia pivovaru vo svojom vyhlásení.

Armstrong priletel do Aucklandu už v nedeľu z Houstonu a na otázky reportérov odpovedal, že tam prišiel výlučne za biznisom. Napokon do svojho denného plánu zaradil aj športové aktivity. Jedným z tých, ktorí sa k nemu spontánne pridali počas jazdy na bicykli, bol aj dvanásťnásobný šampión Nového Zélandu a dvojnásobný vicemajster sveta v dlhom triatlone Cameron Brown.

Bývalý sedemnásobný víťaz Tour de France Armstrong sa po prevalení jeho dopingovej minulosti stal štvancom vo svetovej cyklistike. Odobrali mu všetky získané tituly počas dopingového obdobia a opustili a zažalovali ho dlhoroční finanční partneri, ktorí žiadajú vrátanie peňazí z masívnej podpory dopingového hriešnika, čo sa ráta na milióny dolárov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lance Armstrong