Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Expert: Sagan zopakuje úspechy, Contador by mal na TdF zabudnúť

Slovensko má za sebou azda najúspešnejšiu cyklistickú sezónu v histórii. Postaral sa o ňu jeden muž – Peter Sagan.

19.12.2016 12:02
Peter Sagan Foto: ,
Cyklista Peter Sagan.
debata

Postupne vyhral slávne preteky okolo Flámska, na Tour de France bo cieli prvý trikrát, ako bonus obhájil zelený dres, vyhral majstrovstvá Európy, potom aj svetový šampionát. To všetko podčiarkol hodnotením v rebríčku UCI, kde skončil na 1. mieste.

Slovenský Tourminátor po tejto sezóne zmení dres, upísal sa nemeckému tímu Bora. Spolu s ním vymenili svojho zamestnávateľa aj desiatky jeho kolegov. Cyklistický odborník a novinár Felix Lowe štyri prestupy zhodnotil. Akú šancu dáva Petrovi Saganovi?

Alberto Contador (z Tinkhoff do Trek-Segafredo)

Bolo by skvelé, ak by Contador v novom tíme uspel. Už len preto, aby sme videli reakciu Olega Tiňkova, ktory ho nazval "lame duck“ (doslovný preklad chromá kačka. Znamená to, že je síce hviezdou, ale dnes už nikoho nezaujíma). Od roku 2014 však tento 34-ročný Španiel nevyhrali ani jednu etapu na pretekoch Grand Tour a tak bude preňho zrejme lepšie, ak sa namiesto hviezdami nabitej Tour de France zameria na talianske Giro.

Šanca na úspech 3/5

Peter Sagan (z Tinkhoff do Bora-Hansgrohe)

Profil trate v nórskom Bergene, kde sa budúci september pôjdu majstrovstvá sveta, naznačuje, že Peter Sagan môže nosiť dúhový dres tri roky po sebe. Predtým sa však od neho očakáva víťazstvo na monumentálnej klasike, zelený dres, tucet ďalších viťazných šprintov a nejaký extravagantný účes. Wheelie (jazda na zadnom kolese) je samozrejmosťou.

Šanca na úspech 5/5

Vincenzo Nibali (z Astany do Bahrajn-Merida)

Len ťažko vyčítať Nibalimu, že sa po dvoch rokoch pokusov a neúspechov rozhodol z Astany odísť. A už vôbec kritizovať ho za to, že akceptoval tučný šek od novozniknutého tímu Bahrajn-Merida. Má stále iba 32 rokov a je jednou z najväčších hviezd v pelotóne. Jeho súboj proti bývalému tímovému kolegovi Fabiovi Aruovi na jubilejnom stom Gire sa môže ukázať ako zlatý klinec jeho kariéry. Alebo aj začiatok jeho konca.

Šanca na úspech 3/5

Tony Martin (z QuickStep do Kaťuša)

Tento nemecký tank bude potrebovať pár mesiacov na to, aby si v ruskom tíme zvykol. Nikoho neprekvapí, ak Martin prekoná svoju averziu voči klasikám a jednu z nich v Belgicku, alebo na mačacích hlavách na severe Francúzska, vyhrá. Má na to.

Šanca na úspech 4/5

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Alberto Contador