Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan nechce prognózovať rok 2017, teší sa na klasiky

S jagavou vizitkou úspešnej obhajoby titulu majstra sveta, ziskom premiérovej koruny majstra Európy či celkového víťaza seriálu WorldTour ukončil Peter Sagan cyklistický rok 2016.

20.11.2016 14:13
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan.
debata (1)

V tom ďalšom sa slovenský fenomén predstaví vo farbách nemeckého tímu Bora-Hansgrohe a jeho program bude podobný tomu, ktorý absolvoval v ostatných dvoch sezónach ako člen rusko-dánskeho Tinkoffu. Výnimkou budú hneď prvé preteky, keď si u protinožcov v Austrálii na rozbeh dopraje etapák Tour Down Under (14.- 22. 1.)

„Jarné klasiky budú pre mňa veľmi dôležité. Ak sa mi tam bude dariť, bude to dobré. Potom príde Tour de France v lete a po Tour sa uvidí, čo ďalej,“ uviedol Peter Sagan v rozhovore na špecializovanom portáli Cyclingnews. Bližšie sa vyjadril aj k jednotlivým cyklistickým monumentom, teda jednorazovým pretekom s veľkou náročnosťou a dlhou históriou.

„Miláno-San Remo sú špeciálne preteky, aj keď tam je to často lotéria. Niečo je tam dobré, niečo zasa nie. Preteky Okolo Flámska sa budúci rok budú jazdiť na starých cestách a to by mohlo byť dobré. Keď som v minulosti jazdil na takomto profile, zlomil som bicykel a nedokončil som. Vlastne ešte nikdy som nedokončil na takýchto pretekoch. Čo sa týka Paríž-Roubaix, tak to je tiež čosi výnimočné. Tento rok som tam skončil jedenásty a raz už aj šiesty,“ skonštatoval Peter Sagan.

Päťnásobný víťaz bodovačky na Tour de France už má za sebou zoznamovacie stretnutie s ľuďmi v novom nemeckom tíme, čoskoro ho čaká aj prvé tréningové sústredenie v Španielsku. Zmluvu s družstvom, ktoré mení prokontinentálnu licenciu za elitnú WorldTour, podpísal na tri roky. Spolu s ním do Bory zamierili aj jeho brat Juraj Sagan, ďalší dvaja krajania Michael Kolář a Erik Baška (plus športový riaditeľ Ján Valach), znamenitý poľský vrchár Rafal Majka, jeho krajania Maciej Bodnar a Pawel Poljanski či Austrálčan Jay McCarthy.

„Prvé stretnutie sa mi páčilo, príjemní ľudia, ktorí si dali za cieľ posunúť celé družstvo dopredu. Pre mňa je len dobré, že pri tom môžem pomôcť. Ambície máme vysoké, s prestupom som spokojný,“ uviedol Peter Sagan.

Na otázky týkajúce sa prognóz do budúcnosti Sagan rovnako ako väčšina športovcov nerád odpovedá. Aj pre Cyclingnews naznačil, že to nemá význam predpovedať. „Môžeme si povedať, aké by mal byť výsledky, ale každý rok je iný. Je preto náročné predpovedať niečo dopredu,“ vravel úradujúci športovec aj cyklista roka na Slovensku.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan