Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Contador o Tour de France: Bude ťažké zdolať Sky s takým rozpočtom

Podľa Španiela Alberta Contadora bude v nasledujúcej cyklistickej sezóne veľmi ťažké zdolať tím Sky, ktorý disponuje najväčším rozpočtom v pelotóne.

01.11.2016 13:08
Contador Foto: ,
Alberto Contador.
debata (1)

Britské zoskupenie triumfovalo na Tour de France štyrikrát v posledných piatich rokoch zásluhou Bradleyho Wigginsa (2012) a Christophera Frooma (2013, 2015, 2016). Tridsaťtriročný Contador bude v ročníku 2017 jazdiť vo farbách družstva Trek-Segafredo a sústredí sa práve na víťazstvo na najslávnejších pretekoch na svete.

„Budem pracovať tvrdo pre tento veľký cieľ, pretože mojou ambíciou je vyhrávať. Sky má rozpočet viac ako 35 miliónov eur, je veľmi komplikované súťažiť za takýchto podmienok. Sky môže zostaviť dva alebo tri tímy pre úroveň pretekov ako Tour de France. Na druhej strane sa aj my snažíme, čo to ide a na Tour prídeme čo najlepšie pripravení,“ uviedol Contador pre denník Marca, prepis priniesol portál Cyclingnews.

Španielsky víťaz siedmich Grand Tour má za sebou niekoľko ťažkých rokov na Tour de France. V sezóne 2013 skončil na štvrtom mieste, o rok neskôr musel odstúpiť pre zlomeninu nohy. V tom ďalšom sa pokúsil o double Giro-Tour, ale po triumfe na talianskych cestách nemal dostatok síl a na „starej dáme“ obsadil až piatu priečku. V tomto roku v úvodných dvoch etapách spadol a prakticky už v prvom týždni prišiel o šancu na prvenstvo.

Froome chce ukončiť kariéru v tíme Sky

Britský cyklista Christopher Froome si vie predstaviť ukončenie kariéry v jeho súčasnom tíme, ktorým je zoskupenie Sky. Tridsaťjedenročný rodák z kenského Nairobi prišiel do družstva v roku 2010 a v jeho drese trikrát ovládol najslávnejšie preteky na svete Tour de France (2013, 2015, 2016). V sezóne 2012 bol na „starej dáme“ kľúčovým pomocníkom víťazného Bradleyho Wigginsa.

„Vyhovuje mi to. Je to britský tím a páči sa mi spôsob, akým funguje. Sme dynamická partia. Medzi jazdcami vládnu blízke vzťahy, ťažko si viem predstaviť niečo také niekde inde. Ešte neviem, kde budem jazdiť o dva roky, ale v drese Sky pôsobím už sedem rokov a dúfam v pokračovanie,“ vyjadril sa Froome pre portál Cyclingnews.

Budúcoročný program dvojnásobného bronzového olympijského medailistu v individuálnej časovke odštartuje v Austrálii buď na pretekoch Cadela Evansa, alebo podujatí Jayco Herald Sun Tour. V marci sa predstaví na Okolo Katalánska, v apríli by mal ísť na monumentálnu klasiku Liége-Bastogne-Liége, v máji si s Petrom Saganom zasúťaží na Okolo Kalifornie a v júli absolvuje tradične vrchol sezóny Tour de France. Po nej by mal absolvovať aj ďalšiu Grand Tour Vuelta a Espaňa.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Chris Froome #Alberto Contador