Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najlepší rok? Mal som len viac šťastia, tvrdí Sagan

Všeobecne panuje názor, že triumfom na exhibičnom kritériu v japonskej Saitame Peter Sagan ukončil najlepšiu sezónu svojej cyklistickej profikariéry.

31.10.2016 13:00
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan na žilinskom námestí.
debata (4)

Víťazstvo na monumentálnej klasike Okolo Flámska, tri víťazné etapy na Tour de France plus piata korunovácia kráľa bodovacej súťaže, zlatá medaila z majstrovstiev Európy a najmä obhajoba titulu majstra sveta sú toho dôkazom. Sezónny triumf v hodnotení WorldTour a konštantná forma počas veľkej časti sezóny to celé len podčiarkujú.

„Nikdy by som si nepomyslel, že obhájim titul majstra sveta. Bolo to pre mňa veľké prekvapenie,“ uviedol Peter Sagan na webe špecializovaného periodika Velonews a ďalej pokračoval v hodnotení sezóny. „Možno som v tomto roku vyhral o niečo viac dôležitejších pretekov ako Flámsko či etapy na Tour de France a svetový šampionát. Vyzerá to ako neuveriteľná sezóna, ale možno som mal len trochu viac šťastia ako po minulé roky. Predtým som bol v koncovkách etáp často druhý, ale od druhého k prvému miestu je veľmi malá vzdialenosť. Možno v budúcej sezóne budem o čosi pomalší a už sa nebude hovoriť o dobrých či zlých rokoch.“

Sagan dosiahol najväčšie úspechy ako člen tímu Tinkoff, ale ten je už niekoľko dní minulosťou. V novom roku bude 26-ročný rodák zo Žiliny súčasťou ambiciózneho nemeckého zoskupenia Bora-Hansgrohe, ktoré v práve skončenej sezóne ani nedisponovalo licenciou WorldTour. Príchodom Petra Sagana, ale aj Poliaka Rafala Majku či Čecha Leopolda Königa bude Bora v roku 2017 silnejšia ako kedykoľvek predtým. Jej šéfovia už viackrát zdôraznili, že chcú útočiť na víťazstvá na viacerých cyklistických frontoch. Sagan skonštatoval, že napriek „klubovému prestupu“ sa jeho pretekový program v roku 2017 výraznejšie nezmení.

„Chcete vedieť moje ciele? Stále sú tie isté. Na začiatku sezóny sa sústredím na jarné klasiky, neskôr príde na rad Tour de France a potom sa uvidí,“ cituje dvojnásobného majstra sveta Velonews.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan