Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Časť Belgicka mu leží pri nohách. Sagana vyhlásili za Fláma roka

Slovenský cyklista Peter Sagan sa už po druhý raz stal laureátom ocenenia Flám roka v medzinárodnej kategórii. Prestížnu cenu, ktorú od roku 2003 udeľuje redakcia belgického denníka Het Nieuwsblad, získal Peter Sagan aj vlani.

27.10.2016 16:54
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (3)

Belgičania pripomínajú, že Sagan bol prakticky jediným vážnym kandidátom na toto ocenenie, keďže v tomto roku vyhral monumentálnu klasiku Okolo Flámska, opätovne obhájil zelený dres na Tour de France, stal sa celkovým víťazom WorldTour a napokon pridal aj úspešnú obhajobu titulu majstra sveta.

„Sagan sa organizátorom poďakoval v rozhovore, ktorý nahrali ešte pred začiatkom majstrovstiev sveta,“ informoval portál cyclingnews.com.

V domácej kategórii sa už po piaty raz stal Flámom roka Greg van Avermaet. Zároveň zopakoval svoj triumf z minulého roka. Skvelý belgický klasikár dosiahol v sezóne niekoľko pozoruhodných výsledkov, korunu svojim úspechom nasadil ziskom zlatej medaily v pretekoch s hromadným štartom na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

Špeciálne ocenenie za celoživotný prínos si počas slávnosti v Ostende prevzal Švajčiar Fabian Cancellara. Špecialista na klasiky a časovku sa tento rok rozlúčil s kariérou olympijským triumfom v jazde proti chronometru. Flámkou roka sa stala úspešná dráharka Jolien D'Hooreová a cyklokrosový majster sveta Wout van Aert si prevzal cenu pre Fláma roka v krosových pretekoch.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan