Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan Alonsovi: Gracias, Fernando. Tvoje šprinty sú rychlejšie

Slovenskému cyklistovi Petrovi Saganovi k úspešnej obhajobe titulu majstra sveta gratulovali na sociálnych sieťach športovci z cyklistického prostredia i mimo neho.

17.10.2016 15:55
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan stretol s Fernandom Alonsom aj v Dubaji vo februári 2014.
debata

Dvojnásobný majster sveta formuly 1 Fernando Alonso sa so žilinským rodákom pozná. Na svojom Instagrame uverejnil víťaznú fotku z cieľa a pridal komentár: „Vau, to bol záverečný šprint! Veľké gratulácie pre opätovného majstra sveta!“ Španiel pred pár rokmi plánoval založiť vlastný cyklistický tím a angažovať doň aj súčasnú svetovú jednotku. Veľkého priaznivca športových áut pozval vtedajší pretekár Ferrari v septembri 2013 do sídla stajne v Maranelle. Absolvovali spolu aj jazdu na testovacom okruhu slávneho tímu Fiorano. Sagan na príspevok súčasného pilota McLarenu reagoval na Twitteri: „Gracias, Fernando! Stavím sa, že tvoje šprinty sú o trochu rýchlejšie ako moje.“

Medzi gratulantmi nechýbal ani päťnásobný a úradujúci slovenský futbalista roka Marek Hamšík. „Peťo, si veľký šampión! Klobúk dolu pred tvojím fantastickým výkonom. Veľká gratulácia k ďalšiemu zlatu!“ chválil stredopoliar Neapolu cyklistu na Facebooku. „Dvojnásobný svetový šampión. Gratulujem, Peťo Sagan, si kráľ!“ znel príspevok lyžiara Adama Žampu, ktorý pridal aj hashtag #motivacianazimu. „Znova to dokázal. Capo di Tutti!“ komentoval Saganov zisk zlata triatlonista Richard Varga.

Bývalý tenista Dominik Hrbatý poukázal na vydarené obdobie športovcov spod Tatier: „Neuveriteľné, jednoducho živá legenda! Môže byť tento týždeň ešte úspešnejší pre slovenský šport? Sagan sa stal svetovým šampiónom a Cibulková vyhrala turnaj v Linzi. To je týždeň!“ Na Twitter už krátko po pretekoch pribúdali aj reakcie cyklistov, bývalých či súčasných súperov.

„Gratulujem Petrovi Saganovi. Už teraz je legendou,“ komentoval Zdeněk Štybar, štartoval aj v nedeľu v Dauhe. Do cieľa sa dostal ako jediný Čech na 45. mieste s takmer päť a polminútovou stratou na víťaza. Svoj obdiv Saganovi vyjadril aj jeho krajan, horský cyklista Jaroslav Kulhavý. Na augustových olympijských hrách Riu štartoval v disciplíne cross country so Saganom a vybojoval si striebornú medailu. „Čože? Peter Sagan je znovu boss!,“ napísal držiteľ zlata z Londýna 2012.

Bývalý španielsky cylista Joaquim Rodríguez dal svojim sledovateľom otázku k dvom fotografiám. Na oboch boli oslavy – na prvej Sagana s medailou v ústach, na druhej motocyklistu Marca Marquéza s vyplazeným jazykom. Ten je od nedele trojnásobný šampión kráľovskej kubatúry MotoGP. „Pomôžete mi? Ktorý z nich je väčší šéf?“ – pýtal sa Rodríguez. Cieľovú fotografiu s popisom uverejnil aj jeho slávnejší krajan Alberto Contador: „Veľkolepý Peter! Supertrieda!“ rozplýval sa dvojnásobný víťaz Tour de France, s ktorým Sagan pôsobil v tíme Tinkoff. Ten v nedeľu na sociálnych sieťach vyzdvihol Saganove kvality.

Nová stajňa Slováka Bora-Hansgrohe prejavila radosť z angažovania najlepšieho cyklistu sveta: „Peter Sagan opäť vyhral majstrovstvá sveta! Tešíme sa, že ho v budúcom roku budeme mať v tíme.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Fernando Alonso #majstrovstvá sveta v cyklistike