Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Katare na šampionáte cyklistov začínajú Slováci

Svetový šampionát v katarskej Dauhe má už viac ako polovicu programu za sebou. Až teraz sa však objavia v súťažiach aj slovenskí reprezentanti. Na šampionáte sa predstavia dovedna jedenásti.

12.10.2016 23:56
Cyklistika Foto:
Ilustračné foto
debata

V dejisku majstrovstiev sveta sa v stredu zišla už kompletná slovenská zostava. Vedenie výpravy čakalo v Dauhe na príchod Petra Sagana, ktorý sa pripravoval v uplynulých dňoch v Monaku a tiež na jeho brata Juraja a Michaela Kolářa, ktorí absolvovali záverečnú prípravu na Malorke. Všetci traja sa postavia na štart najsledovanejších pretekov elity v nedeľu. Práve na Sagana sa sústreďuje najväčšia pozornosť. Už o tri dni bude obhajovať svoj titul z amerického Richmondu.

Slovenská cyklistika tentoraz neobsadila časovkárske disciplíny a nevyslala na šampionát ani nijakú ženu či juniorku. Jej reprezentanti nastúpia len v pretekoch s hromadným štartom vo všetkých vekových kategóriách.

Vo štvrtok zasiahnu do bojov muži do 23 rokov. V štvorčlennej zostave nechýba majster Európy z minulého roku Erik Baška, ktorý má aj teraz najväčšiu šancu na dobrý výsledok. Na tohtoročnom európskom šampionáte vo francúzskom Plumelci neštartoval, mal iný program so svojím tímom Tinkoff. Pomáhať mu budú Ľuboš Malovec, Juraj Lajcha a Pavol Kvietok. Ich preteky štartujú o 11.00 (na Slovensku sú o tri hodiny menej) a trať, ktorá má zväčša rovinatý charakter, meria 166 km V dejisku šampionátu na Arabskom polostrove komplikujú cyklistom podmienky vysoké teploty.

V piatok čaká súťaž na rovnakom okruhu aj slovenských juniorov – v pelotóne bude súperiť štvorica Matúš Štoček, Samuel Oros, Adrián Foltán a Tomáš Person. Ich preteky merajú 135,5 km a odštartujú ich o 12.15.

Na MS v púštnych katarských podmienkach, ktoré sa začali uplynulú nedeľu tímovou časovkou, sa bojuje dovedna o dvanásť kolekcií medailí, sedem z nich už po strede pozná majiteľov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MS v cyklistike