Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Specialized a Bora sa dohodli na tri roky. Dôvodom je Sagan

Avizované sa stalo skutočnosťou: nemecký tím Bora-Hansgrohe a americký výrobca bicyklov Specialized sa dohodli na spolupráci.

02.08.2016 12:11
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (5)

Počnúc rokom 2017 by mala trvať tri sezóny. Specialized nahradí Argon 18, ktorý bol doteraz v tíme Bora dodávateľom bicyklov. Zverejnenie dohody medzi Borou a Specialized úzko suvisí s angažovaním Petra Sagana ako budúceho lídra nemeckého kontinentálneho družstva (dohodli sa na 3 roky), ktoré by malo od novej sezóny disponovať najvyššou licenciou UCI pre preteky WorldTour.

Americká spoločnosť, ktorá vyrába kompletné cyklistické príslušenstvo vrátane prilieb, kolies a špeciálnej obuvi, sa netají tým, že k spolupráci s Borou ich nepriamo vyzval Peter Sagan. S víťazom siedmich etáp a držiteľom piatich zelených tričiek na Tour de France Specialized spolupracoval aj v uplynulých dvoch rokoch, keď bol úradujúci majster sveta súčasťou tímu Tinkoff.

„Peter je výnimočný športovec nielen pre svoju obrovskú charizmu a záslužnú činnosť vo zvyšovaní cyklistického povedomia medzi fanúšikmi na celom svete, ale aj preto, že miluje jazdiť na bicykli. A platí to všeobecne: on sa rovnako rád preháňa na ceste ako aj v teréne v pretekoch cross-country. Dokáže toho na bicykli veľa, zabáva sa tým,“ uviedol výkonný riaditeľ Specialized Mike Sinyard v tlačovej správe.

„Všetci v našej forme zdieľame Petrovi vášeň pre bicyklovanie a sme poctení tým, že naše partnerstvo pokračuje aj v budúcnosti,“ dodal Sinyard, ktorý je aj zakladateľom spoločnosti zaoberajúcej sa výrobou bicyklov a cyklistických komponentov.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe #Specialized