Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Fanúšikovia stáli na Sagana veľa hodín

"Mám asi najpočetnejší fanklub," vravel v závere tohtoročnej Tour de France s hrdosťou v hlase slovenský cyklista Peter Sagan a jeho fanúšikovia akoby tieto jeho slová chceli potvrdiť.

25.07.2016 09:00
Peter Sagan Foto: ,
Fanúšikovia Petra Sagana.
debata (5)

Včera ich pod pódiom na parížskom bulvári Champs Élysées, na ktorom dekorovali najúspešnejších cyklistov 103. ročníka, bolo najviac počuť.

Prekvapujúco im najviac konkurovala rovnako početná skupina Kolumbijčanov, ktorá sa rozložila hneď vedľa nich a oslavovala svojho hrdinu Naira Quitanu, tomu patrilo v záverečnom účtovaní celkovo tretie miesto.

„Nebolo ľahké byť tak blízko cieľa a pódia, miesto sme si vystáli niekoľko hodín,“ vravela jedna z fanúšičiek Petra, ktorá prišla povzbudiť Sagana z Petržalky. „Samozrejme, neľutujeme, bol to zážitok, len škoda, že sa Petrovi nepodarilo vyhrať konečne aj na Champs Élysées, veľmi sme mu to priali a veľmi by si to aj za výkony v tohtoročnej Tour zaslúžil.“

Nielen oni mu priali záverečný triumf. Na obrovskej obrazovke sledovali záver včerajšej etapy tisíce fanúšikov a keď Greipel tesne odrazil Saganov útok, slávnym bulvárom sa niesol sklamaný povzdych.

Žilinský rodák tvrdil, že tento rok sa cíti na Tour, ako na prvom ročníku, keď takisto vyhral tri etapy. Mimochodom, platilo to aj o záverečnej etape, pretože aj v roku 2012 v nej skončil druhý, vtedy ho zdolal Mark Cavendish.

Nakoniec však všetci Saganovi fanúšikovia uznali, že výkon jazdca Tinkofu bol na tomto podujatí výnimočný. „Určite vyhrá aj na Champs Élysees. Keď to nevyšlo teraz, tak to bude o rok. A my tu budeme takisto,“ lúčili sa Petržalčania.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tour de France 2016