Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najstaršiu klasiku vyhral Poels. Na ceste za triumfom ho sprevádzal sneh

Víťazom 102. ročníka klasických cyklistických pretekov Liége - Bastogne - Liége (248 km) sa v nedeľu stal Holanďan Wouter Poels z tímu Sky.

24.04.2016 18:24
Wouter Poels Foto: ,
Wouter Poels v cieli v Liége.
debata

Presadil sa v záverečnom špurte štvorčlennej skupinky bojujúcej o víťazstvo na vrchole kockami vydláždeného stúpania Côte de la Rue Naniot na tomto štvrtom z pätice cyklistických monumentov, ktorý uzatvára jarnú sezónu tzv. Ardenských klasík. Víťazný čas Poelsa je 6:24:29 h.

V rovnakom čase prišiel do cieľa aj Švajčiar Michael Albasini z tímu Orica GreenEdge aj Portugalčan Rui Costa (Lampre Merida) na treťom mieste. Pre britský tím Sky vybojoval Poels vôbec prvé víťazstvo na niektorom z monumentálnych jednorazových pretekov v histórii. Veľký favorit na celkový triumf Španiel Alejandro Valverde víťazné double z podujatí Valónsky šíp a Liége – Bastogne – Liége, tak ako sa mu to podarilo pred rokom, tentoraz nepredviedol. Líder tímu Movistar skončil na 16. mieste. Slovenská cyklistika nemala v pretekoch zastúpenie. „Stále tomu nemôžem uveriť. Podmienky boli extrémne a na konci sme mali všetci toho plné zuby,“ uviedol Wouter Poels na webe Cyclingnews.

Stodruhý ročník staručkej klasiky Liége – Bastogne – Liége ovplyvnila nepriazeň počasia. Pre husté sneženie organizátori načas presmerovali trasu pretekov a z tej pôvodnej vynechali 5 km dlhý úsek. Namiesto 253 km preteky merali 248 km.

Výsledky:
Liége – Bastogne – Liége (Liége – Ans, 248 km): 1. Wouter Poels (Hol.) Team Sky 6:24:29 h, 2. Michael Albasini (Švaj.) Orica GreenEdge, 3. Rui Costa (Portug.) Lampre Merida – obaja rovnaký čas ako víťaz, 4. Samuel Sánchez (Šp.) BMC Racing +4, 5. Ilnur Zakarin (Rus.) Team Kaťuša +9, 6. Warren Barguil (Fr.) Giant Alpecin +11,…16. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar +12.

debata chyba
Viac na túto tému: #Wouter Poels #Liége - Bastogne - Liége