Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Baška v Chorvátsku na skvelom piatom mieste

Slovák Erik Baška obsadil 5. miesto v utorkovej úvodnej etape na cyklistických pretekoch kategórie UCI 2.1 Okolo Chorvátska.

19.04.2016 16:20
erik baška, tinkoffsaxo Foto:
Erik Baška v drese tímu Tinkoff.
debata

Jazdec tímu Tinkoff nestačil v technickom závere na Taliana Giacoma Nizzola z Treku-Segafredo, ktorý po 235,1 km zdolal v cieli vo Varaždíne hviezdneho šprintéra tímu Dimension Data Marka Cavendisha. Baška skončil najvyššie spomedzi pretekárov do 23 rokov a v ďalšej etape si na seba oblečie biely dres pre lídra súťaže mladých cyklistov.

Umiestnenia ďalších dvoch Slovákov v drese zoskupenia Tinkoff Michaela Kolářa a Juraja Sagana zatiaľ nie sú známe. S Tinkoffom je v Chorvátsku aj slovenský športový riaditeľ Ján Valach.

V prvej polovici etapy sa nič vážnejšie neudialo, vpredu sa nachádzal štvorčlenný únik v zložení Guillaume Boivin, Guy Sagiv (obaja Cycling Academy), Alexej Kubatov (RusVelo) a Matej Drinovec (Adria Mobil), ktorý si rýchlo vypracoval desaťminútový náskok. Po jedinej vrchárskej prémii 35 km pred cieľom to skúsil Boivin a pokračoval sám.

Napokon to vzdal 4 km pred páskou a začali sa tvoriť šprintérske vláčiky. V technickom závere sa najlepšie zorientoval Nizzolo a zdolal najväčšiu hviezdu pretekov Cavendisha. V stredu je na programe 2. etapa z Národného parku Plitvice s cieľom v letovisku Split a dĺžkou 240 km.

1. etapa (Osijek – Varaždín, 235,1 km): 1. Giacomo Nizzolo (Tal.) Trek-Segafredo 5:27:47 h, 2. Mark Cavendish (V. Brit.) Dimension Data, 3. Timothy Dupont (Belg.) Verandas Willems, 4. Christopher Opie (V. Brit.) One Pro Cycling, 5. Erik Baška (SR) Tinkoff, 6. Coen Vermeltfoort (Hol.) Cyclingteam Join's-De Rijke – všetci rovnaký čas ako víťaz, 35. Juraj Sagan, 93. Michael Kolář (obaja SR) obaja Tinkoff.

debata chyba
Viac na túto tému: #Erik Baška #Okolo Chorvátska #Giacomo Nizzoli