Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zaujímavá taktika tímu. Sagan bude pracovať pre Bašku

Slovenský cyklista Erik Baška bude mať v stredu naozaj exkluzívneho "nosiča vody": na 104. ročníku Scheldeprijs, piatej zo šiestich flámskych klasík, ho totiž v rámci tímu Tinkoff podporí aj krajan v drese majstra sveta Peter Sagan.

05.04.2016 17:00
Peter Sagan Foto:
Slovenský cyklista Peter Sagan.
debata

Hrdina nedeľňajšieho monumentu Okolo Flámska absolvuje tieto preteky ako súčasť prípravy na Paríž-Roubaix (10. apríla).

„Scheldeprijs sa často končí šprintom pelotónu, pričom v koncovke sa ide po dlažobných kameňoch. Pre Petra to bude dobrá príležitosť naladiť sa na nedeľu a zameriame sa na to, aby bezpečne absolvoval trať a jazdil pre Erika. Ten dostáva kvalitnú šancu mať zodpovednosť lídra v súperení takéhoto kalibru,“ povedal športový riaditeľ Tristan Hoffman pre web zoskupenia Tinkoff. Na štarte v Antverpách budú osmičku Tinkoffu dotvárať Pavel Brutt, Nikolaj Trusov, Juraj Sagan, Michael Kolář, Michael Gogl a Adam Blythe. „Musíme sa koncentrovať na to, aby sa Peter nedostal do nejakých ťažkostí. On chce súťažné kilometre do nôh a my sme radi, že bude v zostave,“ dodal Hoffman.

„Som nadšený z toho, že povediem takto silný tím. Nestáva sa každý deň, aby pre človeka pracoval úradujúci svetový šampión, ktorý je aj lídrom renkingu a čerstvo víťazom Okolo Flámska. Je to bláznivé! Už sa neviem dočkať. Trať je rovinatá a jedine táto belgická klasika sedí šprintérom. Som teda šťastný, že budem mať takúto možnosť. Budeme mať kvalitných súperov, ale odovzdám všetko, cítim sa byť vo veľmi dobrej forme. Pôjdeme na štart s cieľom dosiahnuť veľmi dobrý výsledok, ale aj uchovať Petra Sagana v bezpečí na Paríž-Roubaix,“ skonštatoval 22-ročný víťaz Handzame Classic z 18. marca Baška pred 208-kilometrovým súperením s cieľom v Schotene.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tinkoff-Saxo #Okolo Flámska #Scheldeprijs #Erik Baška