Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalšia smrť belgického cyklistu. Myngheer podľahol infarktu

Počas veľkonočných sviatkov sa odohrali vo svetovej cyklistike hneď dva smutné príbehy. Po Belgičanovi Antoinovi Demoitiém, ktorý prišiel o život po nehode s motorkou na nedeľňajšej klasike Gent-Wevelgem, zomrel o deň neskôr ďalší belgický cyklista Daan Myngheer.

29.03.2016 08:34
debata (3)

Jazdca kontinentálneho tímu Roubaix Lille Métropole postihol srdcový infarkt počas prvej etapy pretekov Criterium Internationale. Mal iba 22 rokov.

Podľa webu Cyclingnews Myngheer stratil kontakt s pelotónom v záverečných 25 km a jeho indispozícia si vyžiadala rýchly lekársky zákrok. V sanitke na ceste do Ajaccia mu zlyhalo srdce, neskôr ho uviedli do umelého spánku, z ktorého sa už neprebral.

"Mygheer prehral svoje posledné preteky ako veľký šampión. Zomrel v pondelok o 19.08 h v prítomnosti rodičov, sestry Fleur Emely a jej blízkych v nemocnici v Ajacciu. Rozhodol sa pre darcovstvo životne dôležitých orgánov. Naše myšlienky patria celej jeho rodine. Odpočívaj v pokoji, šampión,“ píše sa vo vyhlásení jeho tímu.

Myngheer sa stal profesionálom v roku 2015, keď sa stal členom tímu Verandas Willems, odtiaľ sa presunul pred začiatkom tejto sezóny do francúzskeho zoskupenia Roubaix Lille Métropole. Vlani v septembri bol účastníkom majstrovstiev sveta v Richmonde. V kategórii do 23 rokov obsadil 64. miesto.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Daan Myngheer #Criterium Internationale