Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Saganov triumf stratil lesk. Na trati umrel pretekár, prešla ho motorka

Úmrtie belgického cyklistu Antoina Demoitiého zatienilo nedeľňajšie preteky Gent-Wevelgem, na ktorých triumfoval Slovák Peter Sagan.

28.03.2016 09:46 , aktualizované: 12:06
Antoine Demoitié Foto:
Antoine Demoitié.
debata (16)

Dvadsaťpäťročný jazdec tímu Wanty-Groupe Gobert Demoitié zahynul pri páde na trati flámskej klasiky s dlažobnými kockami, ležiaceho na zemi ho prešla motorka. Rodáka z Liége previezli do nemocnice vo francúzskom Lille, v pondelok ráno jeho tím zverejnil na svojom twitteri aj facebooku fotografiu s rokmi narodenia i skonu a predznamenal neskoršie publikovanie komuniké.

Nešťastie sa udialo v Sainte-Marie-Cappel 115 km pred cieľom, keď sa pelotón na chvíľu ocitol na francúzskom území. Demoitiého pôvodne previezli do nemocnice v Ypres, po vyhodnotení kritického stavu nasledoval ďalší transport, ale na jednotke intenzívnej starostlivosti sa lekárom nepodarilo zachrániť jeho život.

Tím Wanty- Groupe Gobert v nedeľu po pretekoch označil situáciu za extrémne vážnu a uviedol, že do nemocnice smerujú jazdcovi rodinní príslušníci. Krátko po polnoci AFP aj Directvelo.com informovali o tragickom konci. „Jazdec zomrel. Začalo sa vyšetrovanie okolností,“ povedal Frédéric Evrard, hovorca regionálnej polície z Nord-Pas-de-Calais.

Demoitié sa upísal zoskupeniu Wanty-Groupe Gobert v zime po troch sezónach v drese formácie Wallonie-Bruxelles. Jeho najväčším úspechom zostane prvenstvo na Tour du Finistere 2014. V tomto roku skončil tretí v otváracej etape Etoile des Besseges a bol druhý na Dorpenomloop Rucphen pred dvoma týždňami, pripomenul web Cycling News.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan