Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Giro v roku 2017 nezavíta do Bratislavy, projekt sa posúva

Prestížne etapové cyklistické preteky Giro d'Italia v roku 2017 nezavítajú do Bratislavy. Takáto eventualita prichádzala do úvahy vzhľadom na ambíciu Prahy hostiť slávnostný štart a následne posunúť dianie smerom na Slovensko pred talianskou hlavnou časťou podujatia Grand Tour.

19.11.2015 15:56
Giro ilustračná Foto:
Ilustračná snímka.
debata

Projekt sa však stane realitou najskôr v roku 2018. Prípravná skupina vedená Václavom Klausom ml. informovala taliansku stranu, že kandidatúru sťahuje. Urobila to po zmapovaní ústretovosti voči tejto myšlienke v ČR a SR.

„Terajšia podpora regiónov, miest a ďalších subjektov nezaručovala úspešné usporiadanie akcie. Momentálne by však nebolo vhodné vyzdvihovať regióny a mestá, ktoré projekt podporili, ani ukazovať prstom na tie, kde sa to z rôznych dôvodov – väčšinou vnútropolitických – nepodarilo,“ citoval Klausa mladšieho web iDnes.cz.

Rozhodnutie o obnovení ašpirantúry už v súvislosti s Girom 2018 padne po marcových voľbách na Slovensku. Klaus ml. povedal: „Vec považujeme do budúcnosti za reálnu, ako ukázala aj odozva na náš projekt na rôznych úrovniach. Priniesol by radosť milovníkom športu, reklamu pre obe krajiny aj okamžitý ekonomický profit.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Giro d'Italia