Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nibali sa vráti na Giro, Aru si premiérovo vyskúša Tour de France

Len nedávno sa síce skončila cyklistická sezóna 2015, no zdá sa, že v tíme Astana už majú rozdelené úlohy pre ďalší rok, čo sa týka trojtýždňových pretekov Grand Tour.

14.10.2015 15:46
Vincenzo Nibali Foto: ,
Taliansky cyklista Vincenzo Nibali.
debata

Na Giro d'Italia sa vráti Vincenzo Nibali a premiéru na Tour de France zažije Fabio Aru. Pre taliansky denník La Gazzetta dello Sport to povedal tímový manažér kazašského tímu Alexander Vinokurov.

„Žralok z Messiny“ Nibali už pred časom vyjadril túžbu opäť sa predstaviť na domácom Gire, na ktorom jazdil naposledy pri svojom triumfe v roku 2013. V posledných rokoch podujatie však vynechával pre účasť na Tour de France. Dvadsaťpäťročný Aru doteraz išiel len Giro a Vueltu, tento rok sa mu na španielskych cestách podarilo dosiahnuť celkový úspech.

„S istotou viem povedať, že Nibali a Aru budú mať rozdielny program. Vincenza to ťahá späť k Giru, chce sa vrátiť. Aru sa v poslednom období výnimočne zlepšil, o dva alebo tri roky by mohol triumfovať na Tour de France, chcem si ho otestovať okamžite. Obaja sú skvelí lídri, ktorí toho vyhrali už veľa. Je správne, že každý z nich bude mať vlastné ciele,“ cituje Vinokurova portál cyclingnews.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Giro d'Italia #Vincenzo Nibali