Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan na oslavu triumfu meškal. Počas tréningu ho totiž zastavovali autá

Cyklista Peter Sagan je po zisku titulu majstra sveta najobletovanejším Slovákom, ale tento rozruch okolo svojej osoby sa snaží vnímať pozitívne.

30.09.2015 17:10
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan na tlačovej konferencii v Žiline.
debata (7)

„Všetok voľný čas musím teraz obetovať, ale nevadí mi to. Určite by som nevymenil svoje terajšie povinnosti za to, aby som nevyhral zlatú medailu. Snažím sa zachovať radosť, ktorú som mal po zisku titulu majstra sveta,“ uviedol Peter Sagan na stredašej tlačovej besede v Žiline.

To, čo teraz zažíva po príchode z amerického Richmondu na Slovensko, označil Peter Sagan za bláznovstvo. "Je to neopísateľný pocit, ani neviem, čo na to povedať. Vyhlásenie, oslavy, cesta domov, všade veľa gratulantov, každý ma spoznáva. Je to príjemné, ale o chvíľu sa to všetko vráti do starých koľají a budú ďalšie preteky. Ten majstrovský pocit mi však zostane po celý rok, pokiaľ si budem obliekať dúhový dres,“ pokračoval Peter Sagan.

Na tlačovú konferenciu v stredu popoludní chvíľu meškal, lebo potreboval dokonciť naplánovaný tréning. "Napodiv sa mi trénovalo celkom dobre. Na to, že som dva dni poriadne nespal. Aj na tréningu ma zastavujú ľudia na autách a chcú sa fotiť. Aj preto som prišiel trochu neskôr, za čo sa ospravedlňujem,“ uviedol Sagan.

Slovenský hrdina z Richmondu priznal, že cyklistiku nezačal robiť preto, aby bol slávny. Titul majstra sveta radí, pochopiteľne, v kariére najvyššie.

"Majstrovstvá sveta sú najväčšie jednorazové preteky tak ako Tour de France je najväčšie podujatie, ktoré trvá tri týždne. A že som majster sveta? Ako chlapec som o tom možno sníval, ale pred pretekmi som si ani len nepripúšťal, že by to mohlo vyjsť. Vravel som si, že keď budem do desiateho miesta, tak dobre, keď do piateho, ešte lepšie, ale na titul som nepomyslel,“ skonštatoval Sagan.

Peter Sagan oslavoval triumf v Žiline Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan so svojimi fanúšikmi v Žiline.

Na tradičnú otázku, komu by venoval svoj majstrovský titul, odpovedal až po chvíli. "Vyhral som to pre seba, svojich kolegov z tímu, ale aj celé Slovensko. Samozrejme, doma sa najviac teším na rodinu a kamarátov ako každý.“

Najlepší slovenský cyklista trávi veľa času v zahraničí, pre väčší pokoj na tréning a prípravu sa dokonca presťahoval do Monte Carla. Zdôraznil však, že domov má len jeden. "Vyrastal som v Žiline, takže tu som doma, Samozrejme, teraz mi je už príjemnejšie aj v zahraničí, odkedy mám priateľku Katku,“ dodal Sagan.

Dvadsaťpäťročný Žilinčan vravel, že rozruch okolo svojej osoby berie ako normálnu vec po zisku majstrovského titulu a dúhového dresu, ale už o dva dni ho čakajú posledné preteky sezóny v Spojených arabských emirátoch. Budú to štvoretapové preteky v Abú Zabí. „To by mal byť môj záver sezóny. A či budem potom oddychovať? To budem až na dôchodku,“ dodal typicky saganovsky ešte po utorkovom príchode z USA.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan