Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gratulujem, odkázal Gáborík Saganovi, Barteková si jeho triumf zopakovala

Parádne vystúpenie a historický úspech Petra Sagana na majstrovstvách sveta v cyklistike v Richmonde rezonoval aj medzi úspešnými slovenskými športovcami.

28.09.2015 17:30
Peter Sagan Foto: ,
Finiš pretekov na MS v cyklistike v Richmonde.
debata

Víťaz Stanleyho pohára z minulého roka Marián Gáborík zablahoželal svojmu krajanovi prostredníctvom sociálnej siete. „Neuveriteľné preteky! Gratulujem svetovému šampiónovi Peťovi Saganovi. Zaslúžil si si to! Je to obrovské víťazstvo pre Slovensko,“ napísal na Twitter.

Dvojnásobná olympijská medailistka v športovej streľbe Zuzana Rehák-Štefečeková nedeľňajšie preteky jednotlivcov nesledovala, ale o Saganovom zlate vedela hneď po dojazde do cieľa.

„Okamžite to bolo všade na facebooku. Je to vynikajúce zviditeľnenie Slovenska na celom svete. Každá medaila v ľubovoľnom športe je pre našu krajinu veľký úspech. Na Petra bol veľký tlak. Mnohí od neho očakávali veľmi veľa. Skladám klobúk, ako sa s tým vyrovnal a zvládol to,“ hovorí 31-ročná trapistka.

Jej reprezentačná kolegyňa, bronzová medailistka z Londýna v skeete a členka Medzinárodného olympijského výboru, Danka Barteková si záverečné okamihy vychutnala pri televízore.

„Najprv som ho mala zapnutý len ako zvukový podmaz popri práci. Záverečné kilometre som si však nemohla nechať ujsť a presunula som sa k televízoru. Verila som, že to dotiahne do úspešného konca, hoci som vedela, že to ešte môže dopadnúť všelijako. Víťazstvo a zlato si veľmi zaslúžil, keďže sa mu počas sezóny až tak nedarilo vyhrávať. V pondelok som si Petrov finiš vychutnala znova na internete,“ prezradila Barteková.

Sympatická strelkyňa neskrývala radosť, ktorú jej Sagan víťazstvom urobil. „Takýto úspech ani nezodpovedá veľkosti a možnostiam našej krajiny. Slovensko získalo tento rok štyri tituly majstrov sveta v olympijských disciplínach, čo je ozaj vynikajúce. Po majstrovstvách sveta v atletike som si myslela, že Maťo Tóth je jasný víťaz ankety Športovec roka, no Petrove víťazstvo asi jeho výkon prevýšilo,“ myslí si.

Tiež sa pristavila pri tlaku, s ktorým sa musí Sagan počas každých pretekov vyrovnávať. „Je úžasné ako sa vyrovnáva s tlakom a veľkými očakávaniami. Teraz mu to vyšlo dokonale, hoci mal po svojom boku len dvoch krajanov – pomocníkov,“ dodala Barteková.

Hrdosť nad Saganovým výkonom vyjadril aj majster sveta v chôdzi na 50 km Matej Tóth. „Bol to super pocit a zároveň hrdosť, vidieť Slováka zdolať všetkých vrátane supertímov cyklistických veľmocí. Je neskutočné, čo Peter dokázal. Verím, že naše víťazstvá pomôžu slovenskému športu ako celku a najmä motivujú deti a mládež k športovaniu,“ cituje 32-ročného chodca agentúra SITA.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan