Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan a Bodnar išli ako mašiny, tvrdí riaditeľ Yates

Ambície družstva Tinkoff-Saxo v tímovej časovke na majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v americkom Richmonde siahali v nedeľu až k medailovým priečkam, ale všetko bolo napokon inak.

21.09.2015 10:03
Tinkoff-Saxo Foto: ,
Jazdci tímu Tinkoff-Saxo.
debata

Tím, ktorého súčasťou bol aj slovenský reprezentant Peter Sagan, prišiel do cieľa v uvoľnenom tempe s odstupom vyše 8 minút za staronovými šampiónmi z BMC na poslednom 27. mieste. Bol to následok pádu dvoch jazdcov Michaela Valgrena a Michaela Rogersa pred druhým medzičasom. Dán Valgren a Austrálčan Rogers po nešťastnej situácii, keď sa obaja v rýchlosti 60 km/h ocitli na trávniku pri ceste, s odreninami pokračovali v pretekoch, už to však z ich strany nebolo stopercentné.

"Sme všetci veľmi smutní, lebo sme mali za sebou perfektný tréning, a napokon všetko vyšlo nazmar. Valgrena neviníme z toho, že spôsobil pád, lebo takéto veci sa v cyklistike stávajú najmä v časovkách s rovinovým profilom. Dôležité je, že v pomerne vysokej rýchlosti si obaja naši jazdci nič nezlomili,“ uviedol športový riaditeľ Sean Yates na serveri tímu Tinkoff-Saxo. Pridal aj ďalšie podrobnosti z majstrovskej jazdy, ktorá sa v konečnom dôsledku skončila veľkým neúspechom.

„Boli sme na tom veľmi dobre, keď sme sa blížili k strednému medzičasu. Už krátko po štarte sme prišli o Manueleho Boara, ale zostalo nám silných päť mužov. Z nich najmä Sagan a Bodnar išli ako mašiny. Bola tam šanca na dobrý výsledok.“

Ošetrenie priamo v cieli, ale aj následné lekárske testy ukázali, že pád Valgrena a Rogersa nemal za následok väčšie zdravotné problémy. "Pády v takej rýchlosti vždy poriadne zabolia, ale dôležité je, že ich zranenia sú len povrchové a nebudú niesť so sebou následky. Rogers má reznú ranu na ruke a Valgren zasa poškriabané rameno a nanič náladu,“ doplnil Yates.

Peter Sagan sa na MS v Richmonde predstaví ešte vo svojej hlavnej „disciplíne“ – pretekoch s hromadným štartom mužskej kategórie „elite“, ktoré sa uskutočnia až na záver šampionátu v nedeľu 27. septembra. Jeho partnermi v slovenskom tíme budú jeho kolegovia z Tinkoff-Saxo, brat Juraj a Michael Kolář.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tinkoff-Saxo #MS 2015 Richmond