Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan sa úspechu nedočkal. Dvaja jeho tímoví kolegovia spadli

Peter Sagan sa úspechu v tímovej časovke nedočkal. V prvej disciplíne majstrovstiev sveta v americkom Richmonde jeho tím Tinkoff-Saxo prepadol, hoci patril do širšieho okruhu favoritov.

20.09.2015 22:29
BMC, ilustračná foto, cyklistika Foto: ,
Bicykle tímu BMC, ktorý obhájil titul v tímovej časovke na MS v Richmonde.
debata (1)

Pravda, hlavný dôvod nečakaného zlyhania bol kuriózny. Dvaja jeho členovia – Rogers a Valgren – do seba narazili a spadli. Saganov tím síce nakoniec dorazil do cieľa v kompletnom zložení, ale s veľkou, vyše osemminútovou stratou na víťazov. Záver vypustil a skončil na poslednom, 27. mieste.

Vlani v španielskej Ponferrade bol piaty a Sagan ešte vo svojom predchádzajúcom zoskupení Cannondale obsadil deviate miesto.

Boj o zlato sa odohrával na bezmála 40-kilometrovej trati podľa očakávania medzi tímami BMC a Etixx QuickStep. Zopakovalo sa teda minuloročné súperenie dvoch špičkových časovkárskych formácií a záver bol rovnaký ako pred rokom. Titul obhájil tím BMC s jedenásťsekun­dovým náskokom. Jeho členom je aj slovenský jazdec Peter Velits. Ten sa do poslednej chvíle chystal so spolujazdcami na štart pretekov v dejisku MS, ale nakoniec sa mu ušla po komplikovanej sezóne, z ktorej väčšinu premaródil, len pozícia náhradníka.

„Je to fantastický pocit nezvíťaziť sám, ale byť súčasťou takého tímu. Dokázali sme to, chýbajú mi slová,“ uviedol člen víťazného zoskupenia BMC Racing Taylor Phinney.

Tímová časovka bola v programe MS len štvrtý raz, v troch predchádzajúcich súťažiach bol Velits vždy vo víťaznom družstve. Včera tak prišiel o výnimočnú šancu vybojovať štvrtú zlatú medailu za sebou.

Tímová časovka mužov (38,6 km): 1. BMC Racing (Rohan Dennis, Silvan Dillier, Stefan Küng, Daniel Oss, Taylor Phinney a Manuel Quinziato) 42:07 min, 2. Etixx-QuickStep +11, 3. Movistar Team +30, 4. Orica-GreenEdge +53, 5. Team Giant Alpecin +1:03, 6. LottoNL-Jumbo +1:17,… 27. Tinkoff-Saxo (Manuele Boaro, Maciej Bodnar, Christopher Juul Jensen, Michael Rogers, Peter Sagan, Michael Valgren) +8:11
Ženy (38,8 km): 1. Velocio-Sram (Amialiusiková, Brennauerová, Canuelová, Guarischiová, Krögerová, Worracková) 47:36, 2. Boels Dolmans +6, 3. Rabo-Liv +56.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #MS v cyklistike #Tinkoff-Saxo #BMC Racing