Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Peter Velits plánuje štart v tímovej časovke na MS

Slovenský cyklista Peter Velits nenastúpil na štart štvrtkovej 18. etapy pretekov Vuelta a Espaňa. Dôvodom nebolo zranenie alebo choroba, ale plánované odstúpenie v súvislosti s možným štartom v tímovej časovke na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta v Richmonde.

11.09.2015 16:30
Peter Velits Foto: ,
Slovenský cyklista Peter Velits.
debata

P. Velits je trojnásobný majster sveta v časovke družstiev. Dve zlaté medaily vybojoval ešte ako člen tímu Omega Pharma – QuickStep (2012, 2013), tretiu už ako súčasť BMC Racing vlani v španielskej Ponferrade.

Slovenský reprezentant tentoraz ešte nemá účasť na MS v tímovej časovke istú aj vzhľadom na vynechanie časti sezóny po operácii upchatej cievy v ľavej nohe. Preteky, v ktorých sa v každom družstve predstaví 6 cyklistov, sa uskutočnia v nedeľu 20. septembra.

„Najbližší pondelok odletím do Spojených štátov, ale budeme tam až ôsmi ľudia z tímu a až tesne pred štartom časovky sa vyberie, kto pôjde,“ informoval Peter Velits ešte zo Španielska. Skúsený slovenský cyklista po aprílovej operácii spomenutej nohy v tejto sezóne vynechal aj slávnu Tour de France a do diania sa vrátil júlovými pretekmi Okolo Rakúska.

„Aj keď som absolvoval málo časoviek v tomto roku, v tíme chceli, aby som sa pokúsil o majstrovstvá sveta, preto odchádzam do USA. Po tímovej časovke sa ihneď vraciam domov,“ vysvetlil 30-ročný Púchovčan. Znamená to, že P. Velits nebude Slovákom k dispozícii ako prípadný náhradník pre preteky „elite“ s hromadným štartom (27. 9.), kde sa očakáva dobrý výsledok od Petra Sagana. Ďalšími dvoma členmi slovenského tímu budú Juraj Sagan a Michael Kolář.

Peter Velits odstúpil z Vuelty zo 62. priečky celkovej priebežnej klasifikácie. Upozornil na seba hneď v úvodnej tímovej časovke, kde BMC Racing aj jeho zásluhou zvíťazil. Keďže P. Velits preťal cieľový priestor prvý, stal sa prvým nositeľom červeného dresu lídra Vuelty. Neskôr bol ešte v jednom úniku, ale v koncovke etapy sa nepresadil.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Velits #BMC #Vuelta 2015