Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Froome nezíska double. Z Vuelty ho vyradila zlomená kosť

Christopher Froome sa rozhodol ukončiť svoje trápenie a odstúpil z Vuelty, ktorá je poslednou z trojice Grand Tour v cyklistickej sezóne.

03.09.2015 12:42
Chris Froome Foto: ,
Chris Froome po etape Vuelty.
debata

Britský jazdec tímu Sky sa po supernáročnej 11. etape v Andorre a nazbieraní vyše 8-minútového časového manka najprv rozlúčil s vidinou dobrého umiestnenia a neskôr aj s celými pretekmi. Organizátorov informoval prostredníctvom správy na twitteri o tom, že má zlomenú navikulárnu kosť v chodidle. Ide o hornú časť chodidla, ktorá sa nachádza medzi metatarzálnou a pätnou kosťou. Informuje o tom špecializovaný server Cyclingnews.

Zranenie s najväčšou pravdepodobnosťou znamená koniec sezóny pre lídra tímu Sky. Froome v tomto roku po druhý raz v kariére ovládol Tour de France a na Vueltu prišiel pôvodne s úmyslom pokúsiť sa o víťazné double z týchto dvoch veľkých podujatí Grand Tour. V 11. etape so 6 horskými priechodmi v náročných andorrských kopcoch (138 km) spadol len 3 km po jej štarte a potom už iba bojoval a trpel až do cieľa v Cortals d'Encamp. Klasifikovali ho až na 32. mieste a v celkovom poradí spadol na 15. priečku s odstupom 7:30 min za novým lídrom, Talianom Fabiom Aruom.

„Robil som, čo som mohol, aby som aspoň došiel do cieľa. Cítim veľkú bolesť a nevidím dobre svoju perspektívu v pretekoch,“ uviedol Froome v stredu po príchode do cieľa.

Froome je ďalším z prominentných cyklistov, ktorí tento rok museli nedobrovoľne opustiť pelotón Vuelty po pádoch, zraneniach, diskvalifikácii či zrážkach s motorkou. Patria medzi nich Talian Vincenzo Nibali, Američan Tejay van Garderen, Ír Daniel Martin či Slovák Peter Sagan.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vuelta #Christopher Froome