Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan už má víťazstvo, dve druhé miesta, aj zelený dres

Slovenský cyklista Peter Sagan načasoval formu okrem Tour de France aj na Vueltu. Zatiaľ čo vlani sa na záverečných pretekoch Grand Tour viac-menej iba viezol a šetril sily pred svetovým šampionátom, teraz zaberá na španielskych cestách naplno.

25.08.2015 19:00
Peter Sagan Foto: ,
Slovenský cyklista Peter Sagan.
debata (1)

Už v úvodnej tímovej časovke so svojím družstvom Tinkoff-Saxo prišiel len veľmi smolne o víťazstvo a honor nosiť červený dres lídra (mal ho na sebe jeho krajan Peter Velits). V tretej etape sa v klasickom dojazde na rovine v Málage presadil pred šprintérskymi esami Nacerom Bouhannim a Johnom Degenkolbom a o deň neskôr siahal na víťazstvo znova.

V takmer 210 km dlhej etape s cieľom v starobylom andalúzskom mestečku Vejer de la Frontera po piatich hodinách v sedle bicykla v záverečnom 400 m ostrom stúpaní nechal a sebou celú konkurenciu s výnimkou špecialistu na takéto typy dojazdov, domáceho matadora Alejandra Valverdeho.

„Vrátil som sa na druhé miesto,“ uviedol sarkasticky Sagan, ktorý skončil päťkrát druhý na tohtoročnej Tour de France. „Čakal som, že to môže byť aj lepšie, ale nahnevalo ma niečo iné. Okrem nášho tímu sa nik nepokúšal o víťazstvo. Ukázalo sa to v tom, že únik nikoho nezaujímal, okrem nás. Keď som sa aj spýtal ostatných, či do toho pôjdu, vraveli, že nie. Je to trochu smutné,“ uviedol Sagan v nahrávke, ktorú sprostredkoval jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

Pre Eurosport slovenský líder tímu Tinkoff-Saxo povedal, že má za sebou pomerne horúci deň na Vuelte a záverečný kopec bol tvrdší, ako pôvodne očakával. „Nemám si čo vyčítať, bol som vpredu, potom za zadným kolesom Valverdeho, ale keď nastúpil, nemohol som nič robiť. Nemal som už v závere ‚nohy‘, aby som ho predstihol,“ prezradil Sagan pre Eurosport.

Druhú najdlhšiu etapu na Vuelte 2015 charakte­rizoval dlhý únik šiestich cyklistov, ktorý sa podarilo zlikvidovať najmä zásluhou aktivity jeho spolujazdcov v tíme. „Musím sa poďakovať všetkým v tíme za ich aktivitu aj pomoc,“ uzavrel Sagan, ktorý je na čele bodovacej súťaže s 10-bodovým náskokom pred Valverdem.

Výsledky:
4. etapa: (Estepona – Vejer de la Frontera, 209,6 km): 1. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar 5:07:30 h, 2. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo, 3. Danni Moreno (Šp.) Kaťuša, 4. Nicolas Roche (Ír.) Team Sky, 5. José Goncalves (Portug.), 6. Joaquím Rodríguez (Šp.) Kaťuša – všetci v rovnakom čase ako víťaz,.. 64. Peter Velits, BMC Racing +1:42, 65. Martin Velits (obaja SR), Etixx – QuickStep +1:42

Poradie po 4. etape:
Esteban Chaves (Kol.) Orica GreenEdge 13:11:34 h, 2. Tom Dumoulin (Hol.) Giant-Alpecin +5 s, 3. Nicolas Roche (Ír.) Sky +12, 4. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar +25, 5. Daniel Martin (Ír.) Cannondale-Garmin +27, 6. Joaquim Rodríguez (Šp.) Kaťuša +32,… 50. Peter Velits, BMC Racing +6:11, 111. Martin Velits, Etixx – QuickStep +18:04, 132. Peter Sagan (všetci SR) Tinkoff-Saxo +20:39

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tinkoff-Saxo #Vuelta 2015