Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Saganovi pomohol do zeleného aj medailónik od priateľky

Slovenský cyklista Peter Sagan si výborne počínal v 8. etape pretekov Tour de France, ktorá viedla z Rennes na Mur de Bretagne a merala 181,5 km.

11.07.2015 19:32
debata (4)
Peter Sagan pred dekorovaním lídra pretekov... Foto: Reuters, BENOIT TESSIER
Peter Sagan Peter Sagan pred dekorovaním lídra pretekov bodovacej súťaže.

Jazdec tímu Tinkoff Saxo vystúpal na Bretónsku stenu ako štvrtý a dostal sa do zeleného dresu lídra bodovacej súťaže. Za víťazom Alexisom Vuillermozom zaostal o 10 sekúnd. Pred Saganom finišovali ešte Ír Daniel Martin a Španiel Alejandro Valverde.

Celkovo vedie stále britský favorit Chris Froome o 11 sekúnd pred Saganom, ktorý má v bodovacej súťaži trojbodový náskok pred Andrém Greipelom a je zároveň stále aj držiteľom bieleho dresu pre najlepšieho jazdca do 25 rokov.

„Teším sa, že sa mi konečne podarilo získať zelený dres. Pred etapou som veril, že by to mohlo vyjsť. Rozhodovalo sa v poslednom kopci, ktorí sme išli všetci naplno. Prví dvaja v cieli mali veľmi dobré nohy, verili si a cítili sa v pohode. Do záveru som dal všetky sily, podal som maximálny výkon, ale pred cieľom som už nemal na to, aby som špurtoval. Predbehol ma aj Valverde, ktorý je dobrý v kopcoch a je aj rýchly. Dnes som dosiahol maximum. Vďaka zisku zeleného dresu hodnotím etapu pozitívne,“ povedal v cieli Peter Sagan, ktorý mal pri sebe počas etapy aj medailónik od priateľky Katky.

„Mal by byť so zlatom vnútri. Napokon mi aj priniesol šťastie a mám zelený dres,“ poznamenal pre pluska.sk Peter Sagan.

V nedeľu sa poradie na čele pretekov pravdepodobne výrazne zmení. Na cyklistov čaká tímová časovka na 28 km z Vannesu do Plumelecu. Zvlnený profil poriadne preverí pripravenosť všetkých. Na trati sú tri tiahle stúpania.

„V tímovej časovke budeme chcieť ísť naplno. Máme veľmi silný tím a môžeme zajazdiť dobrý výsledok. Môže sa však pritrafiť všeličo, uvidíme, ako sa nám to podarí,“ dodal Sagan.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tour de France 2015