Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan bude vo Švajčiarsku útočiť na piate tričko

Peter Sagan je už opäť v Európe a teší sa na preteky Okolo Švajčiarska. Slovenský cyklista absolvoval v uplynulých týždňoch vysokohorské sústredenie v USA, ktoré si osladil celkovým víťazstvom na pretekoch Okolo Kalifornie.

12.06.2015 18:40
Peter Sagan Foto: ,
Obrovská radosť Petra Sagana v cieli.
debata

„Cítim formu,“ avizuje na stránke svojho tímu Tinkoff-Saxo, čo je dobrá správa necelý mesiac pred štartom Tour de France. Preteky vo Švajčiarsku budú ďalšou prípravou na vrchol sezóny. Toto podujatie má žilinský rodák rád. Triumfoval na ňom už v deviatich etapách a štyri razy za sebou vybojoval víťazstvo v bodovacej súťaži.

Sean Yates, športový riaditeľ tímu Tinkoff-Saxo, mu aj tentoraz verí. „Sagan má šancu v záveroch viacerých etáp, ich profil mu vyhovuje,“ tvrdí na klubovom webe.

Slovák bude kapitánom svojho tímu na švajčiarských cestách. Budú mu pomáhať Rafal Majka, Matti Breschel, Daniele Bennati, Michael Mörköv, Nikolaj Trusov, Pavel Brutt a Michael Valgren. Práve Poliak Majka, ktorý sa výborne pohybuje v kopcoch, je tromfom Tinkoff-Saxo v boji o prvenstvo v celkovej klasifikácii.

Deväťetapové preteky vo Švajčiarsku patria do kalendára World Tour, bude to opäť šanca pre 25-ročného Sagana, aby zbieral body do svetového rebríčka Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI). V ňom momentálne figuruje na 21. mieste so 136 bodmi.

Podujatie odštartuje v sobotu prológom na 5,1 km so štartom aj cieľom v Risch-Rotkreuzi. Sagan bude jediným slovenským jazdcom v silnom pelotóne. Preteky vyvrcholia v nedeľu 21. júna časovkou na 38,4 km v Berne.

Kráľovskou bude 5. etapa, ktorej cieľ situovali pod ľadovcom Rettenbach v rakúskom Söldene, kde sa tradične konajú aj preteky Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní. Táto etapa meria 237,3 km do cieľa vo výške 2669 metrov n. m. vedie dvanásťkilometrové stúpanie. Preteky dovedna merajú 1321 km.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Saxo-Tinkoff #Okolo Švajčiarska