Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Saganov šéf odstavil Riisa, vraj sa pohádali

Bjarneho Riisa postavili mimo výkon funkcie športového riaditeľa cyklistického tímu Tinkoff-Saxo, v ktorom od tejto sezóny pôsobia aj bratia Peter a Juraj Saganovci a už dlhšie aj ďalší Slovák Michael Kolář.

24.03.2015 11:57
Alberto Contador Foto: ,
Španiel Alberto Contador s tímovým manažérom Bjarne Riisom.
debata

Vedenie zoskupenia to potvrdilo na svojej oficiálnej stránke. „Po rôznych špekuláciách publikovaných v dánskych a neskôr aj v iných médiách by chcel tím Tinkoff-Saxo objasniť situáciu. Bjarne Riis sa od nedele viac aktívne nezúčastňuje na práci tímu. Nebol však suspendovaný zo svojej funkcie pre zlé výsledky alebo finančné záležitosti. Vedenie stále dôveruje celému tímu, všetkým jazdcom a členom štábu a v súčasnosti pracuje na hľadaní najlepšej cesty ďalej. Zatiaľ nepadlo konečné rozhodnutie ohľadom žiadneho člena tímu. Keď sa tak stane, budeme o tom informovať. Dovtedy záležitosť nekomentujeme,“ uvádza sa na tinkoffsaxo.com.

Riis mal podľa francúzskeho denníka L'Equipe ostrú výmenu názorov s ruským majiteľom Olegom Tiňkovom počas nedávnych pretekoch Tirreno – Adriatico, na ktorých si Peter Sagan pripísal prvé etapové víťazstvo v novom drese. Na výraznejší úspech však družstvo prešpikované veľkými menami stále čaká, na talianskej klasike Miláno – San Remo bol Sagan v nedeľu štvrtý. Riis na pretekoch chýbal.

Riis mal podľa cyclingnews.com s Tinkoff-Saxo zmluvu na tri roky s platom milión eur ročne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Oleg Tinkov #Bjarne Riis